Spremni za debeli minus i poledicu: Kako da se obučete i šta da stavite na noge protiv klizanja (VIDEO)

14.01.2024

09:23

0

Autor: V. I.

Pripremite se za siguran hod po klizavom putu

Spremni za debeli minus i poledicu: Kako da se obučete i šta da stavite na noge protiv klizanja (VIDEO)
Copyright Freepik

Zima u Severnoj Evropi donosi sa sobom ne samo hladnoću već i izazove poput klizanja na ledu. Slično zahlađenje stiglo je i u Srbiju, a najavljeno je da će da potraje još neko vreme. Dok je Salma iz Finske na TikToku demonstrirala kako se slojevito oblačiti za ekstremne temperature, jedna devojka iz Škotske, Mel, otkrila je pametan i jednostavan trik kako izbeći klizanje na zaleđenim površinama.

Pexels
 

Pravila oblačenja za minus

Kako se obući za zimu nije samo pitanje mode, već i sigurnosti. Salmin video na TikToku, gde se oblači sloj po sloj za izlazak na -30 °C, postao je viralan sa preko 6,3  miliona pregleda. Njena metoda oblačenja daje odličan primer kako se zaštititi od hladnoće.

U snimku se Salma prvo pojavljuje u kratkom topu, donjem delu trenerke i čarapama. Međutim, ono što sledi je slojeviti ritual oblačenja koji transformiše njeno lagano sportsko odielo u tvrđavu protiv hladnoće. Postepeno dodaje još dva džempera, grejače za noge, farmerke, još jedne čarape, šal, jaknu, kapu, dva para rukavica i na kraju Ugg čizme, kojima nije mogla da odoli ni fatalna Nikol Kidman. Poenta njene priče je da je najbitnije tokom zime da se oblačimo - slojevito!

 

 

Ali šta kad je reč o ledu?

Mel iz Škotske, suočena saklizavim ulicama, našla je rješenje koje je brzo postalo popularno na internetu, sa preko 1,8 miliona pregleda. Njen trik? Jednostavno je navukla stare čarape preko patika. Ovim jednostavnim rešenjem, Mel je uspela da se kreće po zaleđenim površinama bez straha od padova.

Komentari na Melin video pokazali su da mnogi cene ovaj jednostavan, ali efikasan trik. Neki su izrazili zabrinutost zbog ružnog utiska, ali većina je bila spremna da isproba ovu metodu kako bi izbegli padove na ledu. "Idem odmah u prodavnicu po muške čarape za trening, jer je napolju pravo klizalište," komentarisao je jedan korisnik, dok je drugi dodao: "Isprobaću ovo! Nedavno sam se okliznuo i slomio lakat pa se apsolutno bojim ponovnog pada. Ovo će mi puno pomoći."

 

@mels_family_life BEST (most needed) HACK atm in my opinion… socks worn over your shoes - to avoid slipping on the ice. Thank me later 😉 #hackoftheday #hackoftheweek #snowuk2022 #mumsoftiktok #ukmumlife #fyp #besthacksontiktok #foryoupage #scottishtiktok ♬ original sound - @mels_family_life

 

Ovi saveti i trikovi pokazuju da pravilno oblačenje i male mudrosti mogu znatno olakšati život tokom zimskih meseci. Bilo da je reč o slojevitom oblačenju za borbu protiv hladnoće ili o čarapama preko obuće za izbegavanje klizanja na ledu, male promene u načinu oblačenja mogu napraviti veliku razliku u našoj svakodnevici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike