Matcha latte kafa, ali na kapcima: Trend u šminkanju koji ističe svaku boju očiju i razigrava pogled

05.10.2023

17:12

0

Autor: V. I.

Niju mu odolela ni Kajli Džener, ali ni sve vodeće bjuti influenserke

Matcha latte kafa, ali na kapcima: Trend u šminkanju koji ističe svaku boju očiju i razigrava pogled
Copyright Instagram printscreen

Trend kafe sa mačom (vrhunski japanski zeleni čaj u prahu) polako se iz gradskih hipsterskih kafeterija proširio i na domen lepote, tačnije šminkanja očiju. Reč je, naime, o mača late bjuti trendu koji je poslednje nedelje veoma popularan na društvenim mrežama, a i šire. 

Ova vrsta šminke podrazumeva nijansu zelene senke na vašim kapcima uz crni ajlajner i bronzani ten. 

Šta podrazumeva Matcha latte 

Holivudska šminkerka Melisa Mardik, poznata kao osoba zadužena za šminku Kajli Džener za High End Magazine za portal Byrdie je izjavila:

"Glavna razlika između late (latte) i mača late (matcha latte) šminke jeste upotreba zelenih nijansi na očima i nijansi za usne i obraze koje dopunjuju zelenu, umesto potpuno monohromatske braon."

Termin "latte šminka" je u junu ove godine prvi put lansirala bjuti influenserka Rejčel Rigler na TikToku.Ovaj trend je postao tolko popularan da je, logično, došlo do njegove evolucuje u razne druge podvrste poput matcha latte.

Uz ovako našminkane oči idu lepršave obrve, bronzana boja kože koja je blago sjajna i sjajne usne. Bitno je da oči budu u prvom planu kako bi najviše došle do izražaja. 

Kako naneti Matcha latte makeup

  • Dok se "matcha latte" šminka prvenstveno odnosi na oči, bitno je da ten ostane hidririan i prirodnog izgleda.
  • Puder zamenite za sjajnu toniranu hidratantnu kremu i hidratantni korektor, dodajući pokrivenost samo tamo gde vam je zaista potrebna.
  • Nakon što ste naneli bazu, nanesite kremasti bronzer. Za obrve je bitno da imaju prirodan izgled, a to ćete postići gelom za obrve.
  • Potom unesite kremasto ili tečno rumenilo neutralne ružičaste nijanse, koje će upotpuniti zelenu boju nanesenu na očima.
  • Senku koja najviše odgovara matcha zelenoj izblendirajte u svom pregibu kapka i ispod donjih trepavica. Za unutrašnji ugaoočiju koristite nešto svetliju senku i na kraju nanesite maskaru.
  • Da biste završili šminkanje očiju, stavite ajalajner.
  • Na usne stavite neutralne ružičaste ili bronzane kombinacije boja a umesto karmina koristite sjaj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike