Paradajz-mejkap je način šminkanja koji obožavamo - izgleda kao da smo tek došli s mora - jedri, rumeni i s pegicama

08.09.2023

10:58

0

Posle efekta jagode na licu, devojke su poludele za paradajzičnim načinom šminkanja koji tenu daje jedrost i svežinu

Paradajz-mejkap je način šminkanja koji obožavamo - izgleda kao da smo tek došli s mora - jedri, rumeni i s pegicama
Copyright Pexels

Trendovi se ovih dana menjaju brzinom munje, naročito oni koji se tiču lepote i šminkanja. Nova estetika, trendovi i tehnike postaju viralni maltene na dnevnom nivou.

Ali jedan letnji viral posebno se probija kroz naše brauzere na telefonima i kompjuterima - mejkap trend šašavog naziva paradajz-šminka #tomatogirlmakeup. Da je reč o pažnje vrednom trendu koji je opseo internet i pruža sve aspirativne letnje osećaje za kojima toliko žudimo tokom septembra, govori preko, zasad, milion i po pregleda.

On se delimično oslanja na jagoda-šminku koja je bila popularna tokom proleća i leta.

 

@julianaherzwastaken Replying to @jack ☠︎ so what do we think? Are they the exact same or is there a slight difference? #tomatogirlmakeup #strawberrygirlmakeup ♬ original sound - Juliana Herz

 

O čemu se ovde radi?

Dakle, šta je, zapravo, paradajz-šminka? Zamislite leto na obali Amalfi: prasak jarkocrvenog zalaska, usne umrljane vinom, preplanulo lice prirodnog sjaja (da li je to hajlajter ili znoj?) i pege koje se naziru.

Pexels
 

Paradajza-mejkap je samo još jedna iteracija uvek prisutnog izgleda šminke bez šminke, ali sa jasnim tvistom iz 2023. I dok je ružičastocrveno rumenilo ono što ovaj trend čini prepoznatljivim, on takođe zahteva blistavu bazu koja deluje kao da je ultra sveža.

Kako da se našminkate u paradajz-šminka stlu?

Estetika paradajz-devojke je ukorenjena u tom sjajnom izgledu šminke bez šminke, što znači da je ključna savršena baza.

Za preplanulost bez sunca, pomešajte nekoliko kapi tečnog bronzera u svoju hidratantnu kremu. Potom stavite BB kremu uz izbegavanje teških pudera. Ako je potrebno, ispod očiju nanesite korektor da ublažite podočnjake. 

 

 

Da bismo poboljšali pege, ili ih potpuno lažirali, koristite olovku za obrve - naprirodniji ton, sjajna su alatka za pravljenje pegica. Najbolje je da koristite vodootporne da biste izbegli razmazivanje na licu usled znojenja, Prirodno osunčanu kožu dobićete kremastim bronzerom - koristeći gustu, ali meku četku, prevucite bronzer preko lica, udarajući u liniju gde počinjekose, slepoočnice, tik iznad jagodica i most na nosu.

Profesionalni savet

Dodajte malo bronzera duž linije vilice za suptilno izvajan izgled.
Samo zato što oponašamo trend paradajz-šminke ne znači da vam treba bukvalno crvena boja - to mogu biti duž crvenog spektra od terakote do blago breskvastoljubičaste.

 

@florencebymills tomato girl summer makeup is a trend we can get behind 🍒🫶 #florencebymills #tomatogirlmakeup #makeuplook ♬ son original - justanunknownstar

 

Za prirodan, blistav sjaj, koristite hajlajter a čitav look zaokružite toniranim balzamom za usne.  Ako više volite tečni ruž, preporučuje se mat nijansa crvene koja će dati zamućen izgled za efekat usana umrljanih vinom. To ćete postiži tako što jednostavno nanesite ruž na sredinu usana, pa vrhovima prstiju lagano pritisnite i blendajte pigment ka spolja. Na kraju ide maskara, najbolje braonkastih tonova da bi do izražaja došao svež crveknasti ton lica.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike