Zapanjujući trikovi za žene preko 50: Izgledajte 20 godina mlađe uz genijalnu šminku

04.06.2023

14:29

0

Autor: K. B.

Pravi sjaj dolazi iznutra, a šminka je tu da istakne vašu unutrašnju lepotu

Zapanjujući trikovi za žene preko 50: Izgledajte 20 godina mlađe uz genijalnu šminku
Selma Hajek - Copyright Profimedia

Kada je u pitanju šminkanje za žene preko 50 godina, mnoge se suočavaju sa specifičnim izazovima. Međutim, uz nekoliko genijalnih trikova, mogu postići zapanjujuće rezultate i izgledati čak 20 godina mlađe. U ovom članku ćemo vam otkriti šest saveta za šminkanje koji će vam pomoći da istaknete svoju prirodnu lepotu i unesete mladoliki sjaj u svoj izgled.

Priprema kože

 

Pre nego što započnete sa šminkanjem, važno je pravilno pripremiti kožu. Koristite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože i nanosite je pre šminke. Ovo će hidrirati kožu i pripremiti je za dalji makeup proces.

Lagana podloga

 

Umesto teških pudera, preporučuje se korišćenje lagane podloge koja će prirodno izjednačiti ten kože. Birajte proizvode sa hidratantnim i anti-aging svojstvima kako biste postigli svež i blistav izgled.

Fokus na oči

 

Oči su često centralna tačka lica, pa je važno naglasiti njihovu lepotu. Koristite svetlije nijanse senki koje će otvoriti pogled, a izbegavajte tamne boje koje mogu učiniti da izgledate umorno. Maskara za trepavice i obrve su takođe važne za definisanje očiju i postizanje mladolikog izgleda.

Ruž za usne

 

Odaberite ruž za usne koji odgovara vašem tenu kože i izbegavajte tamne boje koje mogu naglasiti fine linije. Koristite hidratantne formule kako biste usnama pružili punoću i vlažnost. Dodatni sjaj na usnama može dodatno osvežiti vaš izgled.

Konturisanje lica

 

Konturisanje lica može vam pomoći da istaknete određene delove i oblikujete lice. Blago senčenje ispod jagodica, duž linije vilice i sa strane nosa može dodati dimenziju i definiciju vašem licu.

Prirodna svetlost

 

Kada se šminkate, pokušajte koristiti prirodno osvetljenje kako biste postigli najbolje rezultate. Prirodna svetlost će vam pomoći da bolje vidite boje i teksture, što će rezultirati prirodnijim izgledom.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike