Boje noktiju koje ćemo obožavati ove jeseni, a jedna zvuči posebno zanimljivo sladokuscima

21.09.2023

12:30

0

Autor: V. I.

Dolaskom hladnih dana pravila igre se menjaju, pa nokti jarkih nijansi postaju mirnijih tonova - oni su tu da nam greju dušu i uveseljavaju tmurnu jesen

Boje noktiju koje ćemo obožavati ove jeseni, a jedna zvuči posebno zanimljivo sladokuscima
Copyright Profimedia

 

Jesen je tu iza ćoška, a sa njom i trendovi u lepoti i manikiru. Letnje jarkonarandžaste nijanse lakova za nokte postaju sve tamnije, crvene postaju gotik, a mi smo sve otvorenije ka ćudljivim šumskim nijansama.

Stručnjaci za trendove najavljuju da će se ove jeseni nositi široka lepeza boja na noktima - od klasične crvene koja je uvek šik, preko mat metalik do tople čokolade.

1. Mat metalik nokti

Odaberite omiljenu metalik nijansu (srebrnu, zlatnu ili ružičastu zlatnu) i prekrijte je matirajućim završnim premazom: nanesite dva sloja metalik laka i ostavite da se osuši. Tek nakon toga nanesite ravnomeran top-couat laka i dobićete suptilan sjaj s mat efektom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paintbox (@paintboxnails)

 

2. Boja tople čokolade

Čokoladno braon je topla, bogata boja koja odaje prijatnije vibracije za jesen, posebno kada je uparena sa mat gornjim premazom. Zemljani tonovi su uvek popularni u hladnijim mesecima, ali  ove godine svuda će dominirati nokti boje tople čokolade. Čokoladno smeđa je klasična i komplementarna je za sve tonove kože i oblike i dužine noktiju. 

 

 

3. I mat i sjajni francuski manikir

Klasičan frenč, ali s izazovnom novinom - baza nokta je mat, a ivice nokta su sjajne. Ovo naročito izgleda efektno kod tamnijih nijajnsi poput ove plave sa slike. Da biste dobili izgled kao sa slike, nanesite dva sloja vaše omiljene tamne nijanse, ostavite da se osuše, a potom nanesite top coat i ostavite i njega da se osuši. Zatim napravite liniju za frenč na vrhu nokta koristeći sjajni lak. Za preciznije nanošenje koristite četkicu za nail art.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Le (@amyle.nails)

 

4. Sedefne nijanse

Otkako su na scenu stupili "glazed donut" Hejli Biber, ovaj trend ne prestaje da bude aktuelan. To je zabavan način da klasičnom manikiru dodate malo štosa. Sedefni ton izgleda neverovatno preko skoro svake boje koja vam padne na pamet. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Mani Club (@themaniclub)

 

5. Klasična crvena

Crvena se svake godine vraća u jesen jer je to odlična nijansa za preraz iz leta u zimu. Najbolja stvar kod crvene je što postoji toliko mnogo opcija, što olakšava pronalaženje nijanse koja najbolje odgovara vašim željama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dazzle Dry (@dazzle_dry)

 

6. Smaragdno zelena boja

Ove jeseni je lako uroniti u svet zelene. Tamnobaron, tamnocrvena i klasična crna su uvek omiljene nijanse za jesen, ali mi vam ovog puta predlažemo smaragdno zelenu kao obaveznu nijansu sezone. Ova nijansa dobro izgleda na sve dužine, ali mi je posebno volimo na kratkom okruglom obliku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lauren ✨ (@lolo.nailedit)

 

Koju god boju da odaberete, ne zaboravite da je najbitnije da vam nokti budu čisti i uredni.

Bonus video

 

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike