Pre nego što se odvažite da sečete šiške, uz pomoć matematičke formule proverite da li vam uopšte pristaju

04.09.2023

12:07

0

Jedna od najvećih misterija iz sveta lepote i frizeraja je gotovo hamletovsko pitanje "biti ili ne biti" osoba s frizurom koja podrazumeva šiške

Pre nego što se odvažite da sečete šiške, uz pomoć matematičke formule proverite da li vam uopšte pristaju
Emili Ratajkovski - Copyright AP/Vianney Le Caer

Sigurni smo da ne postoji žena koja bar jednom u životu nije napravila taj čuveni iskorak u nepoznato, a verujemo da i ako ih ima, one nikad do kraja neće ostati imune na kopkanje malog crvića u glavi koji šapuće: "Seci, seci, nikad se ne zna, možda će dobro da ti stoji".

A i, ruku na srce, malo je onih kojima srce nije poskočilo na čuvenu scenu kada u filmu "Praznik u Rimu" Odri Hepbern, koja glumi princezu, ulazi kod frizera i seče svoju dugu gustu aristokratsku kosu u kratak bob sa šiškama u slavu pobede svoje slobode.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

 

Ipak, iako svi pozdravljamo hrabrost u životu, pa makar i u promeni frizure, ne možemo reći da odluka da se iseku šiške ne može da izazove traumu i obezbedi vajkanje narednih bar godinu dana (a nekad i više) dok kosa ponove ne izraste. Srećom, na internetu postoji matematička formula koja će vam izračunati broj koji će otkriti da li šiške pristaju vašem licu ili ne.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

 

Formula koju je influenserka xapiaxa_ podelila na Instagramu vrlo je prosta. Treba da stanete ispred ogledala i da uradite tri jednostavna koraka i zapišete vrednosti. Svaki korak daće jednu cifru koju treba da zapišete da biste dobili trocifreni broj.

Ovo su koraci:

1. Prstima izmerite visinu svog čela. Ako je ono visoko približno tri prsta, upišite vrednost 1, ako je visoko četiri prsta, upišite 2, a ako je visoko pet prstiju, upišite broj 3.

2. Odredite koji deo vašeg lica je najširi. Ako je to čelo, upišite broj 1, ako su jagodice, zapišite 2, a ako je to brada, upišite 3.

3. Poslednji korak ima samo dve vrednosti - vi treba da proverite da li je udaljenost između vaših očiju veća ili manja od širine jednog oka. Ako je udaljenost veća, upišite 1, ako je manja, upišite 2.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PIA (@xapiaxa_)

 

Nakon ova tri koraka, dobićete tri cifre koje spojte u jedan broj. Pazite da ne pomešate redosled koraka. Pogledajte donju tabelu i uporedite dobijenu vrednost i saznajte da li ste dobar kandidat za promenu frizure.

Odolite izazovu i promenite nešto drugo - 111, 121, 221, 231.

Ako vam je dobra boja kose, i šiške će vam stajati dobro - 222, 321, 312, 212, 322.

Pravac kod frizera, vama će šiške odlično pristajati - 131, 112, 122, 132, 232, 211, 311, 331, 332.
 
Dakle, ako vam je, recimo, čelo visoko oko tri prsta, jagodice su najšira tačka vašeg lica, a razmak između očiju je uži od širine jednog oka, tada bi vaš broj bio 122, što znači da se nećete pokajati ako se odlučite za ovaj potez.

Naravno, kao i u svemu, bilo bi dobro da se posavetujete sa stručnjakom pre nego što odete pod makaze.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike