Najveće svih vremena zajedno krase naslovnicu "Voga": Četiri supermodela i posle 30 godina izgledaju spektakularno

12.08.2023

12:11

0

Autor: K. O.

Naomi Kemebel, Sindi Kraford, Linda Evanđelista i Kristi Turlington posle skoro 30 godina ponovo u istom kadru na septembarskoj naslovnici "Voga"

Najveće svih vremena zajedno krase naslovnicu "Voga": Četiri supermodela i posle 30 godina izgledaju spektakularno
Copyright Profimedia

One su osamdesetih i devedesetih bile supermodeli i superzvezde. Manekenskom zanimanju dale su potpuno novu dimenziju, a vodeći svetski brendovi utrkivali su se da ih angažuju za svoja zaštitna lica.

Svet mode značajno se promenio, a one su se sada okupile u istom kadru posle skoro 30 godina. Naomi Kembel, Sindi Kraford, Linda Evanđelista i Kristi Turlington pozirale su zajedno za septembarsku naslovnicu "Voga".

U svom zvaničnom saopštenju, magazin "Vog" je obraćajući se svojim odanim čitaocima istakao da je visoka moda u kasnim osamdesetim i sredinom devedesetih godina uspela da se izdigne iz interesne niše i postane deo mejnstrim zabave.

Ključni stubovi koji su transformisali modnu industriju u to vreme bili su četiri izuzetno uticajne žene: Kristi, Naomi, Sindi i Linda. Ove žene su se istakle ne samo svojom neverovatnom fotogeničnošću, već i samopouzdanjem, smislom za humor, radoznalošću i izuzetnim osećajem za stil.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

Ove četiri ikone mode krase naslovnicu septembarskog izdanja časopisa "Vog", a njihove priče će biti deo mini-serije od četiri epizode nazvane "The Super Models", dostupne na striming servisu Apple TV+.

Zvanični kanal je takođe objavio zajednički razgovor sa ovim legendarnim supermodelima. U razgovoru, ove žene se složno prisećaju vremena u kojem su gradile svoje karijere, vreme koje je karakterisalo druge standarde i norme. Ipak, ove uspomene su im ostale u dobrom sećanju.

Linda Evanđelista je podelila kako je njenu karijeru koštala izjava koju je dala: "Neću ni ustati iz kreveta za manje od 10.000 dolara."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

"Kajem se zbog stvari koje sam uradila, a na koje su me upozoravale moja majka i baka. Molim vas, slušajte svoje roditelje. Iako vas smaraju, uglavnom su u pravu. Vremenom sam stekla mudrost i ispravila svoje greške, ali nažalost, nisam ih tada slušala, iako bih trebala," izjavila je Linda.

Sindi Kraford je izrazila žaljenje zbog pojedinih fotografija koje je morala da uradi, posebno onih koje nisu bile u skladu sa njenim željama.

"Nemam problem sa provokativnim fotografijama. Problem imam sa onima koje su me naterali da uradim, a koje nisam želela," rekla je Sindi.

Naomi Kembel je iznela filozofiju da sve u životu dolazi u svoje vreme.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

"Na početku svoje karijere želela sam da radim za Kevina Klajna. Iako sam radila revije, nisam imala priliku za reklame. Prošlo je trideset godina dok nisam dobila priliku za reklamu. Naučila sam da ne možete sve dobiti odjednom. Sve dolazi u svoje vreme," rekla je Naomi.

Kristi Turlington je u intervjuu istakla važnost održavanja kontakta sa ljudima tokom godina.

"Bez sumnje, bilo je perioda kada nismo bili u kontaktu. Ali važno je da nastojimo održavati veze sa ljudima koje volimo. Ne samo da zovemo jedni druge kada se dešavaju loše stvari ili kada neko premine. Izgubile smo mnoge ljude koje smo volele," rekla je Kristi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike