Redak dijamant dostigao enormnu sumu: Ime dobio po jednoj dami

27.10.2020

20:57 >> 08:48

0

Najviše rangiran u sve četiri kategorije

Redak dijamant dostigao enormnu sumu: Ime dobio po jednoj dami
Copyright Pixabay

Uvek se po celom svetu pročuje kada se na prodaju ponudi neki redak dragi kamen. Ovog puta to je bio redak dijamant od neverovatnih 102,39 karata, a pojavio se na aukciji koju organizuje “Sotbi2.

Očekivano je da brojka bude visoka, ali da će to biti suma od 15,6 miliona dolara niko nije ni pretpostavio. Kao prvi svoje vrste prodat bez rezerve, dijamant je isečen od većeg kamena koji je otkriven pre dve godine u Kanadi. Potom je dospeo u ruke kompanije “Diacore”, koja ga je dalje obradila i polirala. Kamen je dobio klasifikaciju D Color, što je najviši standard za bele dijamante, a smatra se besprekornim. On pripada retkom skupu dragog kamenja koje sadrži malo do nimalo kiseonika, a najviše rangiran je u sve četiri kategorije – sečenje, boja, jasnoća i težina u karatima.

Možda vas zanima: Kad cipele pokvare utisak: Obratite pažnju kakva obuća šalje lošu poruku

Pati Vong, predsedavajuća ogranka aukcijske kuće “Sotbi” u Azija, tom prilikom je izjavila:

– Ovo je neverovatan dragulj, za koji nije bila potrebna nečija pomoć u proceni pre prodaje. Znali smo da će on dostići visoku cenu zahvaljujući kolekcionarima koji imaju veliku želju da poseduju jedno ovakvo zemaljsko blago.

Sada se kamen nalazi u vlasništvu kolekcionara iz Japana, koji ga je nazvao maiko star, po svojoj drugoj ćerki. Isti kolekcionar kupio je prošle godine i ultradragoceni manami star, dijamant od 88,22 karata. Samo na osnovu kupovine ova dva “kamenčića” možete proceniti njegovo bogatstvo.

Saznaj više:

Najvažniji aksesoar: Modni dizajneri za jesen preporučuju zanimljive ženske tašne

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: luxlife.rs

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike