Piling kože glave treba da postane deo vaše redovne rutine

01.05.2022

14:18

0

Bar jednom nedeljno priredite sebi ovaj spa tretman

Piling kože glave treba da postane deo vaše redovne rutine
caspar-camille-rubin-gjgPq0CNu0M-unsplash - Copyright Unsplash

Kada se pomene reč piling, prvo što vam padne na pamet jeste opuštajući piling tela ili lica, u kom redovno, pa bez izuzetaka uživaju sve žene.

Verovatno, ipak, znate da ta bjuti navika nije rezervisana samo za telo ili vaše lice, već je isti takav tretman i nega podjednako dobar i za vašu kosu.

I vašoj koži glave baš kao i koži tela, je potrebna dodatna pomoć kako bi se očistila od prljavštine i izumrlih ćelija, treba joj je malo dodatne nege. 

Profimedia
 

Sasvim je jasno da je tajna zdrave kose zapravo zdravo vlasište. Zbog faktora životne sredine i u nekim slučajevima postkovida, problemi gubitka kose su se drastično povećali među ženama.

Za borbu protiv ovoga neophodne su neke promene u načinu života, uključujući zdravu ishranu, redovno vežbanje, održavanje hidratacije i često "čišćenje" kose.

Jedna stvar koju ne praktikujemo redovno je piling kože glave, a trebalo bi jer:

Čisti kožu glave

Kada mrtve ćelije kože i prljavština blokiraju pore na koži glave, to blokira folikule dlake i usporava rast, a u određenim situacijama može čak izazvati i perut. Piling kože glave uklanja nagomilane proizvode za stilizovanje i podstiče rast dok korenu omogućava da diše.

Pospešuje sjaj kose

Pošto je korenu kose omogućeno da diše zahvaljujući izvlačenju prljavštine iz gornjeg sloja, izrasta nova kosa koja je, naravno, zdravija. Ovo omogućava kosi da izgleda sjajnije, postaje gušća i smanjuje probleme poput lomljivosti.

Profimedia
 

Evo nekoliko jednostavnih načina za pravilan piling kože glave

Uklonite mrtve ćelije sa kože glave uz pomoć pilinga za vlasište. Umasirajte proizvod namenjen isključivo pilingu kose na kožu glave nežnim, kružnim pokretima, i to činite samo vrhovima prstiju, da biste se oslobodili prljavštine. Isperite vodom.

Piling za kožu glave možete i sami napraviti - pomešajte šećer sa šamponom na dlanovima i nanesite na koren kose, stvorite penu, operite vodom i nanesite svoj omiljeni regenerator za kosu.

Stručnjaci savetuju da je koži glave piling potreban jednom nedjeljno i ne više od toga jer može da se poremeti pH ravnoteža vašeg vlasišta. Jednako kako što ste nežne kada radite piling lica, tako treba da bude i za piling glave.

Nega vlasišta je važna za opšte stanje vaše kose. Takođe je važno da budete svesne svog zdravlja i stanja svog vlasišta, da ga održavate čistim, hidriranim i zdravim.

Zato vodite računa da redovno perete kosu, izbegavajte da se previše proizvoda nakuplja na vašoj kosi i vlasištu. Pronađite proizvode koji vam odgovaraju i budite nežni prema svom vlasištu - uravnotežite upotrebu suvog šampona, toplote i laka za kosu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike