Bliže nam se praznici, a ovo su tri ključne stvari koje treba da znate za putovanje sa psom

22.04.2024

09:24

0

Autor: K. O.

Da putovanje bude uživanje, a ne mučenje

Bliže nam se praznici, a ovo su tri ključne stvari koje treba da znate za putovanje sa psom
Copyright Freepik

Nekada je teško odvojiti se od ljubimca, ali i naći mu sigurno mesto na kojem će boraviti dok ste vi na putu. Zato se vlasnici sve više odlučuju na to da i svoje ljubimce vode sa sobom.

Ukoliko želite da vaše putovanje sa psom bude sjajno iskustvo, to zahteva pažljivu pripremu. Važno je da se osigura sigurno i udobno putovanje za vas i vašeg ljubimca.

Zato pre nego što krenete na put s psom, važno je uzeti u obzir nekoliko ključnih stvari koje će vam pomoći u pripremi za putovanje.

Evo tri stvari koje morate da znate ako putujete s psom:

1. Sve planirajte unapred

Priprema je ključna kada putujete s psom. Pre polaska na put, istražite svoje odredište kako biste saznali koja pravila i ograničenja važe za putovanje s psima. Proverite hoće li vaš smeštaj prihvatiti pse i ima li u blizini parkova ili drugih mesta gde vaš pas može da šeta i vežba. Takođe, proverite postoje li veterinarske klinike u blizini u slučaju hitnih situacija.

Profimedia
 

2. Osigurajte sigurnost i udobnost vašeg psa

Kada putujete automobilom, osigurajte sigurnost vašeg psa pomoću odgovarajućeg prevoznog sredstva, poput transportera ili sigurnosnog pojasa za pse. Transporter ili sigurnosni pojas pomažu u sprečavanju povreda u slučaju sudara ili naglog zaustavljanja vozila. Osim toga, pobrinite se da vaš pas ima dovoljno vode i hrane tokom putovanja te da se redovno zaustavljate kako bi obavio nuždu i protegnuo noge.

Profimedia
 

3. Pripremite se za putovanje avionom

Ako putujete avionom, proverite pravila i zahteve avio-kompanija za putovanje s psima. Neki avioni dopuštaju male pse u kabini, dok se veći psi moraju prevoziti u posebnim prostorima za teret. Pre putovanja obavestite avio-kompaniju da putujete s psom kako biste osigurali da su ispunjeni svi zahtevi i dokumentacija potrebna za putovanje vašeg psa, piše Index.hr.

Profimedia
 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike