Pas vraćen u prihvatilište svega 30 minuta pošto je usvojen, a razlog je stvarno glup

01.04.2024

09:48

0

Autor: K. O.

Karakteristika zbog koje je vraćen nije mogla da se promeni za tih 30 minuta

Pas vraćen u prihvatilište svega 30 minuta pošto je usvojen, a razlog je stvarno glup
Copyright Profimedia

Pas Esmores boravio je u prihvatilištu u oblasti zaliva San Franciska kada mu se san konačno ostvario - usvojen je. Izašao je iz skloništa sa samopouzdanjem i radošću - i vratio se dureći se kada je vraćen samo 30 minuta kasnije jer je zaboga „prevelik“.

Svi u skloništu bili su šokirani ovakvim razvojem događaja, a priča o Esmorsu brzo se proširila na lokalne spasioce, uključujući Saru Majčes, suosnivača i predsednika "Mutt Luv Rescue-a."

„Bili smo potpuno zapanjeni Esmorsovom pričom“, rekla je za Dodo. „Mislim, razlog zašto je vraćen 30 minuta nakon što je usvojen jer je prevelik bio je previše apsurdan... Pas definitivno nije porastao u veličini (ili težini) u tih 30 minuta od trenutka kada je napustio sklonište do trenutka bio je vraćen.”

A jadni Esmors je bio tako poražen kada se vratio u sklonište, pa je svima u spasilačkoj zajednici bilo teško da ga vide kako provodi još jedan minut u svojoj odgajivačnici.

„U roku od nekoliko sati, dobili smo neverovatnog hranitelja i ponudili da otvorimo njeno srce i dom kako bismo mu pomogli“, rekla je Sara. „Kada smo dobili hranitelja, počeli smo da pravimo plan da spasemo ovog zgodnog dečaka iz skloništa. Zahvalni smo što smo našli rešenje. Zajedno sa Not Your Average Rescue, uspeli smo da pronađemo nekoga ko će pokupiti i prevesti Esmorsa do njegovog hranitelja. Ovo pokazuje da kada se okupimo i radimo kao jedan za veće dobro, dobre stvari se dešavaju.”

Profimedia
 

Nakon svega kroz šta je prošao, pas je bio zahvalan što je konačno izašao iz skloništa. Posle nekoliko noći u njegovom hraniteljskom domu, postalo je jasno da jadno štene verovatno nikada ranije nije živelo u kući. Nikada nije imao pravi dom, ali uz malu pomoć i ohrabrenje, brzo je naučio sva pravila i postao uzoran gost kuće.

„Esmores je veoma pametan, blesav, srećan, društven i radoznao. Voli da trenira i uči nove veštine, da ide na planinarenje i avanture sa svojom hraniteljskom porodicom i da se mazi. Ovaj zgodan dečak voli da uvek bude deo zabave. Voli da bude pored vas – bilo da je na poslu ili vežbanju, kuvanju, pranju zuba ili maženju na kauču (kao jastuk!),“ rekla je Sara.

Nakon što je proveo vreme sa psom njegova hraniteljska porodica teško razume zašto bi iko ikada vratio ovakvog psa. Spreman je da pronađe svoj zauvek dom - samo mu treba neko da ga vidi u kakav je pas postao, piše The Dodo.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike