Miris ovog sastojka ih izbezumljuje: Sprečite mačku da koristi vašu baštu kao toalet uz trik od par stotina dinara

05.04.2024

20:07

0

Autor: V. I.

Postoji jeftin i jednostavan način da odvratite mačke da se prazne u vašem vrtu

Miris ovog sastojka ih izbezumljuje: Sprečite mačku da koristi vašu baštu kao toalet uz trik od par stotina dinara
Copyright Unsplash

Mačke su poznate po tome što koriste tuđe bašte za svoje fiziološke potrebe, ali jedan ljubitelj baštovanstva podelio je jednostavan način da ih odvrati od te omražene navike zahvaljujući triku od par stotina dinara.

Ovo može biti zaista neugodno ako je vaša bašta ona koju odluče da koriste kao toalet. Iako su dobre u čuvanju of štetočina, nije zabavno čistiti njihov "minuli rad" svakog dana.

Možda nećete moći da kontrolišete gde mačka obavlja svoju nuždu, ali možete je držati podalje jednostavnim trikom koji će ih sprečiti da kopaju po cveće, spavaju u biljkama i petljaju se s povrćem, prenosi Mirror .

Unsplash
 

 

Mačke imaju odlično čulo mirisa koje im pomaže u lovu, ali i da se zaštite od predatora, što znači da su neki mirisi za njih "nepodnošljivi“.

Šina Makmaon je na Fejsbuk stranici sa savetima i trikovima za baštovanstvo objavila da su vam potrebne samo kesice čaja i ulje eukaliptusa.

Rekla je: "Imala sam problem s mačkama koje su koristile svoj šljunak u bašti kao kutiju s peskom. Rečeno mi je da probam da iskorišćene kesice čaja natopim uljem eukaliptusa. Probala sam i deluje fantastično, tako da svako sa ovim problemom takođe treba da proba ovaj i mačke će prestati da kake u vašoj bašti, očigledno jer mrze taj miris."

Stručnjak za baštovanstvo David Domonei slaže se da je ovo dobra ideja. I on je to smatrao "veoma efikasnim".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike