Najsrećnija starica koja je imala sve razloge da bude jadna: Izveo ju je u poslednju šetnju, a njegova poruka lomi srca (VIDEO)

29.03.2024

10:10

0

Autor: K. O.

Jedan poseban pas uspeo je da dotakne više duša

Najsrećnija starica koja je imala sve razloge da bude jadna: Izveo ju je u poslednju šetnju, a njegova poruka lomi srca (VIDEO)
Copyright Printscreen/TikTok

Kada je Alison prvi put stigla u Humane Rescue Alliance u Vašingtonu, sve što se znalo o njenoj prošlosti bilo je da je imala težak život. Porodica ju je predala posle 10 godina. Jednom je pogođena u rame. Plašila se drugih pasa. Prošla je kroz mnogo haosa, a njeni spasioci su se nadali da će joj pronaći dom u kome bi mogla da proživi svoje zlatne godine u miru.

Otprilike u isto vreme, Kol Rajfsnider je raspravljao o usvajanju psa. Mislila je da želi štene, ali je onda počela da misli da bi stariji pas mogao biti prava opcija, i tako je pronašla Alison.

„Moja sestra je priskočila u pomoć, šaljući mi svakog psa koji se može usvojiti u oblasti tri države“, rekla je Rajfsnider za Dodo. „Poslala mi je ovog starijeg psa, Alison. Jasno se sećam da sam joj odgovorila: „Da li da usvojim starijeg psa haha“, a zatim je usledilo: „Čekaj ne – ozbiljno, mislim da je volim.“

Rajfsnider se prijavila da upozna Alison, i to je bila ljubav na prvi pogled. Usvojila je Alison na njen jedanaesti rođendan i par je započeo zajedničko putovanje. Rajfsnider je oduvek znala da je Alison posebna, i činilo se da su se svi koji su je sreli složili. Uprkos svemu kroz šta je prošla, ona je bila najsrećniji pas, koji je samo želeo da širi radost i ulepša živote ljudi, posebno svoje vlasnice.

 

@colereifsnider She was the cutest dog in the world 🌍🌎💔😭 #petloss #seniorrescuedog ♬ someday i'll get it - Alek Olsen

 

„Nisam imala pojma da sam sposobna da nešto volim celim svojim bićem dok je nisam dobila“, rekla je Rajfsnider.

Iako je Alison bila stariji pas i dalje je volela da ide u kratke šetnje napolju. Dakle, njena mama je koristila aplikaciju pod nazivom Rover da pronađe lokalnog šetača pasa da izvede Alison kada ona nije mogla.

Tako su upoznali Seta. Unajmljen je da vodi Alison u kratke šetnje i da se druži sa njom po 30 minuta.

I Setu nije trebalo dugo da se zaljubi u Alison.

„Set bi sa Alison proveo od dva do pet sati“, rekla je Rajfsnider. „Ne samo da ju je izveo, već bi otišao na krov i družio se s njom tamo gore kako bi se uverio da ima malo sunca. Legao bi na pod sa njom da bi je mazio, a nekoliko dana bi i sa njom delio ručak! To je ulepšalo njen i njegov dan.”

Set je voleo Alison koliko i njena vlasnica - i kada je došlo vreme za rastanak, Rajfsnider je znala da bi Set želeo da bude tamo.

„Setova poslednja šetnja sa Alison bila je u četvrtak“, rekla je. „Međutim, u četvrtak uveče kada sam počela da brinem za Alison, odmah sam rekla Setu i obavestila sam ga dok sam bila kod veterinara u petak. Kada sam rekla Setu da ćemo uspavai Alison u 16:30, rekao mi je da ima ispit u 14 časova, ali on će biti tamo, i bio je. Završio je ispit i požurio da se nađe sa mnom ispred veterinara i kaže poslednje zbogom Alison.

 

 

Posle dve godine u svom večnom domu, Alison je preminula u miru okružena ljudima koje je volela. Nakon toga, pun tuge, Set je napisao Alisoninu poslednju recenziju na Roveru - i to je bila najslađa, najdirljivija počast ikada napisana.

„Teškog srca, ali sa velikom čašću, što sam uspeo da napišem poslednji pozdrav za Alison“, napisao je Set. „Poznavati Al bila je privilegija. Najsrećnija starica koja je imala sve razloge da bude jadna. Kada sam prihvatio posao da šetam Alison, nameravao sam da to bude samo posao. To nije dugo trajalo. Njena zarazna ličnost brzo je istopila moje srce i srca svakoga ko je upozna. Uspostavili smo vezu na kojoj ću zauvek biti zahvalan. Postojala je jedna stvar na koju sam uvek mogao da računam, a to bi bilo bezbroj mahanja repom čim me je videla da otvaram vrata. Bila je tu sa mnom tokom nekih od najstresnijih vremena, koristeći svoju umirujuću ličnost da bi bila terapeutska. Pas koji se zaista pojavljuje jednom u životu, nedostajaće u srcima svih koji su je poznavali. Voleo sam Al i svaku sekundu koju sam proveo sa njom.”

 

@colereifsnider Seth wrote one final Rover review for Alison: @Rover ♬ Bundle of Joy (From "Inside Out") - Benny Martin

 

Rajfsnider je jecala kada je pročitala Setovu recenziju. Alison je otišla, ali svi ljudi koje je dotakla pomogli su joj da zauvek održi sećanje.

„On je apsolutno obožavao Alison, a ona mu je uzvraćala“, rekla je Rajfsnider. „On ju je tako savršeno uhvatio u svojim kratkim paragrafima. Moja veza sa Alison bila je jednom u životu, ali i njegova sa njom."

Alisonina supermoć je bila ta da voli žestoko i bezuslovno, i ona nikada neće biti zaboravljena, prenosi The Dodo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike