Vlasnica testirala psa kakav je čuvar: Prikrala mu se u mrklom mraku i dobila viralni snimak (VIDEO)

28.03.2024

19:08

0

Autor: V. I.

Vižla po imenu Sejdi je postala viralna na Instagramu zbog svoje reakcije

Vlasnica testirala psa kakav je čuvar: Prikrala mu se u mrklom mraku i dobila viralni snimak (VIDEO)
Copyright Unsplash

Iako vižle možda izgledaju kao psi čuvari, oni ne treba da budu prvi izbor kada razmišljate o zaštiti kuće, a jedan vlasnik je dokazao zašto ovu rasu pasa ne bi trebalo angažovati za tu svrhu.

U urnebesnom snimku na Instagramu, koji je posato viralan jer ima preko 2,6 miliona pregleda, skoro 310 hiljada lajkova, vlasnica psa se prišunjala svom psu po imenu Sejdi u mrklom mraku s namerom da testira da li će i na koji način zaštititi kuću.

Na snimku vidimo kucu kako mirno viri iza ugla, oči blistavih zbog mračnog okruženja. Izgledalo je kao da je u pripravnosti, ali kada je primetio "uljeza“, dao se u beg. Pas je izleteo iz sobe i pravo uza stepenice ne praveći buku, osim zvuka kandži koje su se čule kako tapkaju u mraku.

Reakcija ljubimca nije bila onakva kakvu je vlasnica očekivala.

 

 

Da budemo pošteni, većina ljudi bi reagovala baš kao Sejdi da im se neko prišunjao u mračnoj kući. Ali psi baš i ne bi.

Komentari su bili iza i protiv reakcije zbunjene vižle:  "Čak ni lavež. Da upozori ostale?" napisao je šokirani gledalac a drugi dodao šta je psu prošlo kroz glavu: "Pas je rekao: 'Odo' ja'."

Ipak, većina je stala u odbranu psa: "Izgledalo je kao da je trčala da te uhvati." A možda je znala da lavež neće biti dovoljan da upozori svog vlasnika. Svakako, ova vižla ne može da se pohvali bogzna kakvim čuvarskim osobinama.

Kako se oglašavaju psi čuvari

Psi čuvari upozoravaju svoje vlasnike na različite načine. Poznato je da su psi čuvari veoma budni i na oprezu. Oni će slušati neobične zvukove ili pokrete. Ako primete nešto neobično, obično upozoravaju svoje vlasnike lajanjem, što takođe može da uplaši uljeze. Psi čuvari uglavnom neće nastaviti akciju ili oterati uljeza. Očekuju da njihovi vlasnici vode računa o situaciji. S druge strane, psi čuvari mogu lajati na uljeza, ali ako to upozorenje nije dovoljno, oni će intervenisati.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike