Ove rase pasa su najteže za vaspitanje, ništa neće da slušaju

25.02.2024

12:30

0

Autor: K. B.

Kada govorimo o vaspitanju pasa, često se susrećemo sa mišljenjem da su neke rase teže za treniranje od drugih

Ove rase pasa su najteže za vaspitanje, ništa neće da slušaju
Copyright Profimedia

Iako je važno naglasiti da svaki pas ima svoj jedinstveni karakter i sposobnosti, postoji nekoliko rasa za koje se često smatra da su izazovnije u pogledu treninga. Ovo ne znači da su manje inteligentne, već da možda imaju jače razvijene određene instinkte ili potrebu za nezavisnošću koja može otežati tradicionalne metode treninga.

1. Avganistanski Hrt

Profimedia
 

Avganistanski hrti su poznati po svojoj nezavisnosti i ponekad tvrdoglavosti. Iako izuzetno inteligentni, njihova sklonost ka samostalnom razmišljanju može otežati proces vaspitanja.

2. Basenji

Profimedia
 

Basenji je poznat kao "pas koji ne laje", ali ova rasa može biti izuzetno izazovna za vaspitanje zbog svoje nezavisne prirode. Basenji često pokazuju visok nivo inteligencije, ali njihova želja za samostalnošću može ih činiti manje sklonim da slede naredbe.

3. Čau čau

Profimedia
 

Oni su poznati po svojoj distanciranosti i nezavisnosti. Mogu biti vrlo odani svojim vlasnicima, ali njihova rezervisanost prema poslušnosti čini ih izazovnijima za tradicionalni trening.

4. Borzoi (Ruski Hrt)

Profimedia
 

Kao rasa, Borzoi je nezavisna i ponekad distancirana, što može otežati vaspitanje usmereno na poslušnost. Oni su brzi i agilni, s jakim lovačkim instinktima, što može dodatno komplikovati trening.

5.Šar pej

Profimedia
 

Poznati su po svojoj nezavisnosti i teritorijalnosti. Ova rasa može biti izuzetno odana i zaštitnički nastrojena prema svojoj porodici, ali njihova tvrdoglavost može predstavljati izazov u treningu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike