Žena testamentom ostavila milione ljubimcima, deci ne želi da da ništa i to iz ovog tužnog razloga

29.01.2024

09:43

0

Autor: K. O.

Doživela je veliko razočarenje

Žena testamentom ostavila milione ljubimcima, deci ne želi da da ništa i to iz ovog tužnog razloga
Copyright Profimedia

Jedna starija žena iz Kine odlučila je da ostavi svoje bogatstvo od 20 miliona juana (oko 2.5 miliona evra) svojim mačkama i psima, a svoju odraslu decu sklonila je iz testamenta, prenosi South China Morning Post.

Gospođa Liu iz Šangaja svoj je prvi testament, u kom je sav novac i imovinu ostavila svojoj deci, napisala je pre par godina. Ali je u međuvremenu je promenila mišljenje jer je nijedno od njeno troje dece nije posećivalo kada je bila bolesna. Osim toga, deca su joj se retko i javljala.

U najtežim trenucima, uz nju su bili samo njeni kućni ljubimci - mačke i psi. Iako je Liu htela da ostavi novac direktno svojim mačkama i psima, to nije zakonito u Kini, pa je nasledstvo odlučila da prebaci na lokalnu veterinarsku kliniku, pod uslovom da će novac biti korišćen za brigu o njenim ljubimcima i njihovim mogućim potomcima.

Čen Kai, službenik kancelarije Centra za registraciju testamenata u Pekingu, savetovao je gospođi Liu da pronađe nekoga ko će nadzirati veterinarsku kliniku kako ne bi došlo do zloupotrebe novca.

Profimedia
 

Drugi službenik izjavio je da su Liu upozorili o mogućim rizicima pre nego što je sastavila testament. Isto tako, dali su joj do znanja da u bilo kojem trenutku može da promeni oporuku, ako joj se poprave odnosi s decom.

Priča o gospođi Liu dovela je do brojnih rasprava na društvenim mrežama, što je bilo i za očekivati.

"Koliko je samo morala biti razočarana i slomljena kada je odlučila da svojoj deci neće ostaviti ništa", napisao je jedan korisnik.

"Svaka čast. Ako me moja ćerka bude loše tretirala u budućnosti, i ja ću ostaviti svoju kuću drugima", rekao je drugi, a prenosi Index.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike