Uvrnuto, ali istinito: Dizajnerka odlučila da zamrzne svoju preminulu mačku (VIDEO)

01.06.2023

18:46

0

Autor: K. O.

Ceo proces prikazala je na TikToku

Uvrnuto, ali istinito: Dizajnerka odlučila da zamrzne svoju preminulu mačku (VIDEO)
Copyright Printscreen/TikTok

Mnogim vlasnicima teško padne kada njihov ljubimac ugine, međutim, dizajnerka Soren Haj iz Oregona otišla je korak dalje. Naime, ona je odlučila da sačuva svoju mačku i to ne u svom srcu i uspomenama, već u svom stanu.

Soren je platila oko 3.200 dolara kako bi se njena 16 godina stara mačka Loki podvrgnula procesu koji se inače koristi u industriji proizvodnje hrane - reč je o smrzavanju (freeze dry).

Inače, njena voljena mačka nastradala je spletom nesrećnih okolnosti. Ona je privremeno udomila psa koji je napao i ubio njenu mačku.

"Šetala sam psa, koji je video zeca i uspeo da se otrgne s uzice kako bi pojurio za njim. Zec je preskočio preko moje mačke, ona je onda pojurila, on je krenuo za njom i napao je. To je jedan od najtežih gubitaka u mom životu. Nikad nisam osetila nešto ovako, posebno zato što je njen gubitak bio zaista neočekivan. Da, imala je 16 godina, ali zapravo nisam bila spremna na to da je izgubim - rekla je Soren, a prenosi Daily Mail.

 

@teapourn Remembering Lokicat the only way she deserved ❤️ having a pet preserved is a personal decision and one that many may never understand. When i got Lokicat as a kitten, I knew this was how i was going to deal with ber death. I knew i never wanted her to be gone, and that I wanted to always have her with me. Her death was sudden, even though she was 16. We never expected this would happen and especially by a dog we had been fostering. This situation broke us into a billion pieces. After finding a home for the dog, we had Loki preserved through @Animal Family Pet with help through donations and raising funds with memorial fabrics and pieces. Her preservation cost nearly $3k and it was worth every Penny. . . #petmemorial #petpreservation #taxidermy #petsoftiktok #freezedriedpets #fypシ #foryou #grief #loss #memorial ♬ Relaxing lofi music(1014185) - Akase

 

A tokom svog procesa tugovanja odlučila je da svoju ljubimicu pošalje na smrzavanje. Ceo proces Soren je dokumentovala snimcima koje je objavila na TikToku.

Dok su neki dirnuti ovim, te su priznali da su zaplakali sa Soren, bilo je i onih koji nisu bili oduševljeni njenom odlukom, pa su je smatrali pomalo uvrnutom.

Nakon što je mesec dana telo mačke držala u zamrzivaču, poslala je Loki u Ohajo, gde su njeno telo i srce trajno smrznuti, a ostali organi su kremirani.

 

@teapourn Replying to @☀️ taxidermy is completely different and freeze drying has less impact on the body tissues, msking the preservation much more ideal. Theres very little chance that she wouldn’t look like herself through freeze dry. Taxidermy can lead to some unsatisfactory outcomes if not taken absolutely seriously. #freezedriedpets #petmemorial #petpreservation #foryou #fypシ ♬ Once Upon a Dream - Invadable Harmony

 

Ceo taj proces obavila je kompanija Animal Family Pet Preservation, a sa njima je dogovorila da želi da Loki bude uređena tako da leži i ima otvorene oči.

"To što je opet mogu dotaći je zaista posebno. Vidim je u kući, znam da je ovde i mislim da mi je ovaj postupak pomogao da se nosim s boli koju osećam", dodala je.

Njena ljubimica će uvek ostati jednakog izgleda, samo mora da vodi računa da je ne izlaže direktnom sunčevom svetlu i da nije u previše vlažnim, kao i mnogo vrućim prostorima. U ormaru ima urnu u kojoj se nalaze kremirani organi njene ljubimice.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike