Teži je od prosečnog četvorogodišnjaka: Upoznajte najdebljeg mačka na svetu - koji je trenutno na dijeti (VIDEO)

09.05.2023

09:02

0

Autor: K. B.

Patčes je težak neverovatnih 18,3 kilograma

Teži je od prosečnog četvorogodišnjaka: Upoznajte najdebljeg mačka na svetu - koji je trenutno na dijeti (VIDEO)
Copyright Printscreen/Facebook/Richmond Animal Care and Control

Mačak Patčes je pretrpeo ozbiljne posledice zbog ishrane koju mu je obezbedio bivši vlasnik. Na sreću, nakon što je početkom aprila stigao u sklonište u Virdžiniji, brzo je pronašao novi dom. Kej Ford, njegova nova vlasnica, primetila je da ljubimac dobija na težini i odmah ga je stavila na dijetu. Uprkos tome, Kej je bila iznenađena kada je shvatila da je Patčes prilično izbirljiv u jelu.

Kada je Richmond Animal Care and Control objavila njegovu sliku na svojoj veb stranici, reklamirajući ga kao dostupnog za usvajanje, mačka je postala internet hit. Prethodni vlasnik ga je odveo u sklonište jer više nije mogao da brine o njemu.

Zaposleni u prihvatilištu ostali su zapanjeni kada su videli mačka. Opisali su ga kao najtežu mačku koju su ikada videli i priznali da su besni na prethodnog vlasnika jer ga je zanemario. Mačka je bila teška 18 kilograma, što je otprilike težina prosečnog četvorogodišnjeg deteta.

 

 

Nije stao ni u jedan kavez koji su imali u skloništu

Veterinar koji ga je pregledao potvrdio je da je prosečna težina mačke oko 4,5 kilograma, piše Daily mail. Iako je bila neobično velika za svoju vrstu, ispostavilo se da je savršeno zdrav. Međutim, bio je toliko veliki da nije stao ni u jedan kavez u prihvatilištu, pa je živeo u kancelariji jednog od zaposlenih.

Nakon što je mačak objavljen na sajtu skloništa, mnogi ljudi su se javili da ga usvoje. Kej Ford je izabrana za novu vlasnicu jer je rekla da je žena u penziji koja živi sama i da je spremna da se posveti pomoći Pačesu da smrša.

 

 

- On bi zapravo mogao da bude i velika inspiracija za mene. Možda bismo zajedno mogli da počnemo da gubimo kilograme. Nemam previše kilograma, ali sam se ugojila tokom pandemije i volela bih da se vratim na staru težinu - rekla je njegova vlasnica.

Iako je Patčes zaista bucmast, on nije najteža mačka ikada. Mačak Himi, koji je 1986. ušao u Ginisovu knjigu rekorda, bio je dva kilograma teži od njega, ali je uginuo te godine. Međutim 1998. godine ta kategorija je ukinuta jer su želeli da zaustave vlasnike koji su počeli previše da hrane svoje mačke sa ciljem da one postanu rekorderi.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike