Ona je terapeutski pas, pravi profesionalac i prvi pas koji je dobio fotografiju u školskom godišnjaku

11.10.2022

13:23

0

Autor: D. R.

Zlatna retriverka predivnog karaktera čini jednu školu mirnijim i lepšim mestom za rad i igru, a oni su joj ukazali čast da se nađe u njihovom školskom godišnjaku

Ona je terapeutski pas, pravi profesionalac i prvi pas koji je dobio fotografiju u školskom godišnjaku
pas meg - Copyright Prtinscreen/Instagram, megstagram_gms

Kada je stigao dan fotografisanja u srednju školu Gošen, učenici i profesori su uzbuđeno obukli svoje najbolje košulje i vežbali osmeh.

Jedna članica zajednice Gošen bila je posebno uzbuđena zbog ovog događaja - Meg, pas iz škole, koji je trebalo da postane prvi pas koji će dobiti fotografiju u školskom godišnjaku.

Zauzela je pozu, a kamera je škljocnula. Kada je stigao godišnjak, bilo je jasno - Meg je uspela.

Inače, reč je o kućnom psu, ali Meg je posebno obučena da pruža fizičku, socijalnu i emocionalnu pomoć ljudima u školama, staračkim domovima, sudovima i drugim zajednicama. Meg, koja je završila obuku u "Circle Tail-u", bila je prvi pas u srednjoj školi Gošen i tamo je došla pre skoro dve godine.

Kada zlatna retriverka Meg nije u školi, ona živi sa Keli DeNu, nastavnicom matematike u Gošen školi, koja iz prve ruke vidi kakav uticaj ovaj pas ima na učenike.

- Meg može da smiri učenike kada su uznemireni, može da nasmeje svakoga u hodniku ko je vidi, i može da pruži učeniku ili članu osoblja brzo resetovanje koje im treba u tom trenutku - kaže njena vlasnica za "The Dodo".

- Današnjoj deci danas treba malo dodatne pažnje i dodatne podrške — a mi smo pronašli sve to resurs u Meg!

Ponekad Megina uloga podrazumeva smirivanje osobe koja je pod stresom - njeno veselo, smirujuće držanje je osiguralo uspeh u poslu.

- Ona se bukvalno sve vreme smeje, mnogo je srećna, izrazito radoznala i veoma je vešta. Ona ima divan karakter! - priča Keli.

Kada Meg nije zauzeta u školi, uživa u šetnjama, vežbanju svojih trikova, maženju i trčanju po gradu sa svojom vlasnicom. Keli je zadivljena Meginom sposobnošću da školsku zajednicu učini mirnijim, srećnijim i produktivnijim mestom.

- Nikada nisam očekivala da će Meg imati tako pozitivan uticaj ne samo na mene, već i na svakog učenika i svakog drugog člana osoblja! - zaključuje Keli.

A za Meg, koja jedva čeka da vidi svoje omiljene učenike i nastavnike svaki dan, njen posao uopšte ne izgleda kao posao.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike