Da produžite brak, odvucite partnera u kupatilo, ali pod jednim jednostavnim uslovom

30.03.2024

13:37

0

Autor: V. I.

Istraživanje otkrilo tesnu vezu između kupatila i bračne sreće

Da produžite brak, odvucite partnera u kupatilo, ali pod jednim jednostavnim uslovom
Copyright Profimedia

Pevanje pod tušem s partnerom može da opere brige u vezi, pokazalo je poslednje istraživanje koje je naručila kompanija za kupatilo "Plumbworld". Ta studija je čak otkrila da zajedničko muziciranje u kupatilu može drastično da smanji šanse za razvod jer se "produbljuju razumevanje i empatija u vezi“.

U izveštaju piše: "Zajedničko pevanje pesama s dubokim emotivnom sadržajem pod tušem može značajno da produbi emocionalnu vezu između partnera", što i ne čudi, budući da muzika i pevanje prirodno oslobađaju dopamin, poznat kao neurotransmiter dobrog osećaja u mozgu.

Profimedia
 

"Ovo hemijsko pojačanje ne samo da podiže raspoloženje, već i poboljšava osećaj sreće i zadovoljstva u vezi, doprinoseći pozitivnijem zajedničkom okruženju", piše dalje u istraživanju i nastavlja: "Naučno je dokazano da čin pevanja smanjuje nivo stresa smanjenjem kortizola u telu.

Zajedničko pevanje pod tušem nudi dvostruku korist - deluje kao aktivnost za oslobađanje od stresa koja takođe podstiče emocionalnu bliskost, čime se smanjuju potencijalni okidači za eksplozivne svađe.

Portparol kompanije "Plumbworld" zaključuje: "Zajedničko pevanje pod tušem može da poveća sreću te da pomofne parovima da se osećaju bliskije. To pokazuje kako muzika i zajedničke aktivnostimogu da poboljšaju naše odnose. To je zabavan način da se više komunicira.”

Pa, šta čekate?! Trk pod tuš i zapevajte onu vašu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike