Privucite ljubav nakon četrdesete: Kako razbiti očekivanja i otvoriti srce novim mogućnostima

05.12.2023

13:09

0

Autor: K. B.

Mnogim ženama starijim od 40 godina pronalaženje ljubavi može predstavljati izazov

Privucite ljubav nakon četrdesete: Kako razbiti očekivanja i otvoriti srce novim mogućnostima
Dženifer Lopez i Ben Aflek - Copyright Profimedia

Evo dva manje očigledna razloga zbog kojih to može biti teško:

1. Kritički, osuđujući, zatvoren način razmišljanja

Žene koje su prošle kroz različite životne izazove i možda imaju negativna iskustva iz prošlih veza mogu razviti kritički stav prema potencijalnim partnerima. Ovaj kritički pristup može automatski isključiti muškarce na osnovu površinskih karakteristika ili prvih utisaka. Na taj način, žene možda propuštaju priliku da upoznaju nekoga ko bi mogao biti savršen partner, ali možda nije u skladu s njihovim unapred definisanim očekivanjima.

2. Visoka očekivanja (drugim rečima, nerazumna i nedostižna)

Žene starije od 40 godina, nakon što su prošle kroz životne izazove i možda izgradile samostalni život, često postavljaju visoke standarde i očekivanja. Ove "liste" često sadrže niz specifičnih zahteva koji mogu biti nerazumni ili nedostižni. Takva nerealna očekivanja mogu rezultirati propuštanjem prilika za stvarnu ljubav, jer partneri možda ne ispunjavaju svaki pojedinačni zahtev na listi.

AP/Chris Pizzello
 

Rešenje

Umesto čvrstog držanja liste karakteristika, žene bi mogle razmotriti da muškarcima daju priliku da pokažu svoje unikatne kvalitete. Ponekad, savršen partner može biti neko ko se ne uklapa u predstavu iz mašte. Otvoren um i spremnost na raznolikost mogu otvoriti vrata pravoj ljubavi, čak i ako to znači prihvatanje nečega što na prvi pogled ne izgleda savršeno.

Priča Nensi Nikols pokazuje da pravi partner može doći u paketu koji se na prvi pogled ne čini idealnim. Njeno iskustvo ukazuje na važnost oslobađanja od rigidnih kriterijuma i davanja prilike ljudima da pokažu svoju suštinu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike