Saznajte ko je skloniji prevari - muškarci ili žene?

02.12.2023

13:33

0

Autor: K. B.

U ovom zanimljivom istraživanju koje je sproveo Youtube kanal "Simple Pickup", pokušano je rasvetliti pitanje vezano za tendenciju oba pola da varaju svoje partnere

Saznajte ko je skloniji prevari - muškarci ili žene?
Copyright Unsplash

Bez obzira na to što nije reč o naučnom istraživanju, anketa je pružila uvid o stavovima ljudi kada je reč o neveri.

Tokom video ankete, postavljeno je pitanje pripadnicima oba pola, a odgovori su bili prilično interesantni, praćeni i kratkim raspravama između pojedinih ispitanika koji su imali suprotne stavove.

Ispitanici su se složili u tome da oba pola imaju sklonost ka neveri. Muškarci su otvoreno priznali da imaju mogućnosti da prevare svoje partnerke, a neki su to čak i učinili više puta. Sa druge strane, žene su isto potvrdile da imaju sposobnost da budu sa bilo kojim muškarcem kad god to požele. Odatle je proistekao zaključak da i muškarci i žene veruju da je ženama znatno lakše da prevare svoje partnere, odnosno da im je jednostavnije uspostaviti kontakt s drugim muškarcem.

Profimedia
 

Jedna od ispitanica je dodala svoj komentar naglašavajući da ženama nije potrebno ništa više osim grudi i zadnjice kako bi privukle pažnju muškaraca, dok je muški ispitanik nadovezao dodatkom da muškarci moraju uložiti dodatan trud, održavati urednost, obrijati privatne delove i eventualno pokazati malo novca kako bi privukli pažnju devojaka, ali i pored toga, rezultat nije zagarantovan.

Ova mala video anketa ukazuje na subjektivne stavove i iskustva ispitanika, ali istovremeno postavlja pitanje o društvenim normama i očekivanjima vezanim za ponašanje u vezi.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike