Odeća za žene preko 40: Šta treba, a šta nikako ne treba nositi? Stav poznate modne novinarke

30.09.2023

12:03

0

Autor: K. B.

U jednoj od svojih kolumni, Šulman se pozabavila temom stila odevanja u različitim fazama života, uključujući i zrele godine

Odeća za žene preko 40: Šta treba, a šta nikako ne treba nositi? Stav poznate modne novinarke
Korset promašaj - Copyright Profimedia

Aleksandra Šulman, poznata modna novinarka i bivša urednica "Vogue" magazina, započela je svoju karijeru u modnom novinarstvu 1982. godine kada se pridružila prestižnom britanskom modnom magazinu "Tatler". Kasnije, 1992. godine, preuzela je poziciju izvršne urednice britanskog izdanja "Vogue" magazina, gde je ostala čak 25 godina.

U jednoj od svojih kolumni, Šulman se pozabavila temom stila odevanja u različitim fazama života, uključujući i zrele godine. Istakla je važnost samopouzdanja i slobode izbora odeće bez obzira na godine.

"Nesigurnost u vezi sa izgledom može nas pratiti kroz različite faze života, a žene, čini se, postanu posebno opterećene mitovima o tome šta mogu ili ne mogu da nose. Ključ je shvatiti da možete nositi ono što želite i od tamo krenuti. Odevanje bi trebalo da bude izvor zadovoljstva, a eksperimentisanje s modom deo tog uživanja. Ne morate se držati strogih modnih pravila. Ako nešto nikada ne izlazi iz mode, to ne znači da mora biti dosadno, već realno. Suština je u tome da se osećate dobro u onome što nosite, a ne da ispunjavate tuđe standarde", napisala je Šulman.

Profimedia
 

Međutim, i pored promovisanja slobode izbora u odevanju, Šulman je izrazila svoj stav o nekim stvarima koje, prema njenom mišljenju, nisu prikladne za žene u četrdesetim godinama.

"Jedan od stvari koji izgleda neprihvatljivo kako starimo su komadi odeće sa gomilom volana. Previše naborane odeće, volani i mašne su verovatno jedini deo stila koji smatram potpuno neprihvatljivim za odrasle osobe, bez obzira na starosnu dob - posebno za žene starije od 40 godina. To asocira na Beti Dejvis u ulozi Bejbi Džejn", napisala je.

U jednoj od svojih kontroverznih kolumni, Šulman je kritikovala manekenku Helenu Kristensen zbog izbora odeće na rođendanskoj proslavi Điđi Hadid.

"U životu svake žene dođe trenutak kada, svesno ili nesvesno, prepušta štafetu novoj generaciji. Zašto je onda, sa svojih 50 godina, odabrala da se pojavi na Điđi Hadidovom 24. rođendanu u neukusnom crnom čipkastom grudnjaku? Ono što ste nosili u svojim 30-ima nikada neće izgledati isto 20 godina kasnije. Odeća ne laže.

Profimedia
 

Nema ničeg lošeg u želji da se izgleda privlačno, ali to se ne postiže nošenjem crnog čipkastog korzeta u javnosti. Bez obzira na to koliko su nam grudi čvrste ili koliko su naše noge vitke, naša odeća neće izgledati isto kako starimo, jer suština je u osobi koja je nosi, a ne samo u samoj odeći. Ključ je u tome kakvi ljudi postajemo, ne samo u izgledu našeg tela", zaključila je Šulman.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike