Zašto gubimo interes za one koji nam najviše pokazuju naklonost?

07.10.2023

13:34

0

Autor: K. B.

Nesigurnost može igrati ključnu ulogu u našem ljubavnom životu, često nas navodeći da izgubimo interes za osobama koje nam iskreno iskazuju svoje emocije i interesovanje

Zašto gubimo interes za one koji nam najviše pokazuju naklonost?
Ilustracija - Copyright Freepik

Naizgled paradoksalno, često se dešava da lakše prihvatimo odbijanje nego iskazivanje ljubavi i pažnje, jer se možda ne osećamo vrednim tog truda.

Možda ste se već našli u situaciji da započnete vezu sa osobom koja vas zaista privlači - izgledom, ličnošću, zajedničkim interesovanjima. Ali nakon nekog vremena, primetite da gubite interesovanje za tu osobu, iako se na početku činila savršenom. Možda počnete da primećujete sitnice koje vas iritiraju, kao način na koji žvaće slamku ili zvuk njenog hrkanja.

Freepik
 

Zašto se ovo dešava?

Iako se čini kontraintuitivnim, ta pojava ima veze sa našim unutrašnjim osećanjima nesigurnosti i samopouzdanja. Kada nas neko izaziva ili se pretvara da nije previše zainteresovan za nas, osećamo se prijatno jer to potvrđuje naše dublje uverenje da ne zaslužujemo istinsku sreću ili ljubav. Međutim, kada neko iskreno iskazuje svoju naklonost prema nama, to može izazvati osećaj nelagodnosti jer sumnjamo da zaslužujemo tu pažnju.

Ovaj obrazac može dovesti do toga da odbacujemo potencijalno sjajne partnere i veze koje bismo inače želeli. Bitno je da se oslobodimo ovog ciklusa nesigurnosti i počnemo prihvataći ljubav i sreću koje zaslužujemo. Svi zaslužuju ljubav i sreću, i nema razloga da se osećamo manje vrednim zbog toga što nas neko voli iskreno.

Ako želimo pronaći istinsku ljubav, moramo naučiti da prihvatimo ljubaznost i pažnju drugih, umesto da je odbacujemo iz straha ili nesigurnosti. Na kraju, zaslužujemo svu sreću koju ljubav može doneti, i trebali bismo se truditi da je prihvatimo kada nam se pruži.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike