Zašto i kada žene varaju?

10.06.2023

21:24

0

Autor: K. B.

Žene, kao i muškarci, mogu biti sklonije neverstvu u ljubavnim vezama

Zašto i kada žene varaju?
Seks - Copyright Profimedia

Iako se često diskutuje o muškarcima kao varalicama, važno je istražiti i razumeti zašto i kada žene mogu biti sklonije preljubi. Kao što je slučaj sa svim ljudima, motivi žena za neverstvo mogu biti različiti i individualni. Ovo su neki mogući faktori koji mogu dovesti do preljube kod žena, shvatajući da se svaki slučaj razlikuje i da su individualne okolnosti ključne u razumevanju ovog fenomena.

Nezadovoljstvo u vezi

Nezadovoljstvo u postojećoj vezi može biti jedan od glavnih razloga zašto žene varaju. To može uključivati nedostatak emocionalne ili fizičke intimnosti, osećaj zanemarivanja, nedovoljno ispunjenje ili nedostatak komunikacije s partnerom. Kada se osećaju nesretno ili neispunjeno, neke žene mogu tražiti pažnju i intimnost van veze.

Freepik
 

Potreba za emocionalnom povezanošću

Žene često traže emocionalnu povezanost i dublju vezu s partnerom. Ako osećaju da nedostaje emocionalna bliskost u njihovoj vezi, neke žene mogu biti sklonije tražiti tu povezanost s drugim osobama van veze. Emocionalno varanje može biti jednako destruktivno kao i fizičko varanje.

Osećaj privlačnosti ili požude prema drugima

Žene, kao i muškarci, mogu osjetiti privlačnost prema drugim ljudima izvan veze. Osećaj privlačnosti ili požude prema nekom drugom može biti snažna motivacija za žene da varaju. Ponekad se takvi osećaji javljaju kao rezultat nedostatka strasti ili seksualne ispunjenosti u vezi.

Osećaj avanture ili uzbuđenja

Nekim ženama nedostaje uzbuđenje ili avantura u njihovom životu. Rutina i predvidljivost u dugotrajnoj vezi mogu dovesti do želje za novim iskustvima. Ovakve žene mogu biti sklonije tražiti uzbuđenje i novost kroz vanbračnu aferu.

Freepik
 

Nedostatak samopouzdanja ili potreba za potvrdom

Nedostatak samopouzdanja može biti još jedan faktor koji doprinosi varanju kod žena. Osećaj neprivlačnosti ili nedovoljne vrednosti može dovesti do potrebe za potvrdom ili osećaja željenosti od strane drugih. Vanbračna veza može pružiti privremeno zadovoljstvo ili osećaj samopouzdanja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike