Mnogo toga je individualno, ali ovih pet stvari je zajedničko svim zdravim vezama

21.02.2023

12:47

0

Autor: Z.A.S.

Proverite da li ste na dobrom putu

Mnogo toga je individualno, ali ovih pet stvari je zajedničko svim zdravim vezama
Ljubav - Copyright Freepik

Iako je svaka veza drugačija, postoje "sitnice" koje ukazuju na to da li je ona dobra, ili bi možda trebalo da ispitate svoj i partnerov odnos.

Merila zdrave veze se konstantno menjaju i nisu za sve ista. Ono što je najvažnije jeste da se poklopite sa svojom drugom polovinom. Ovo takođe ne znači da ono što ste smatrali zdravom vezom u tinejdžerskim danima mora da važi i danas.

Ali, kako da znate da vam je veza zdrava i da ste na dobrom putu?

Freepik
 

Verujete jedno drugome

Stub svake veze bi trebalo da budepoverenje između partnera, koje se gradi iz dana u dan i na kojem partneri treba konstantno da rade. Da biste mogli da budete u potpunosti otvoreni, u razgovoru na bilo koju temu, potrebno je da se međusobno poštujete i prihvatate, kao i da se zaista posvetite vašoj vezi.

Da biste izgradili poverenje postepeno razgovarajte sa svojim partnerom o vašim izazovima ili malim pobedama i zajedno pokušajte da rešite problem, ili proslavite uspeh. Zajedničko rešavanje problema ili proslavljanje uspeha, povezuje ljude i kreira jaču vezu i ultimativno poverenje.

Freepik
 

Otvoreno komunicirate

Važno je da svom partneru možete da se poverite. Bilo da treba da razgovarate o nečemu vezano za posao, vašu vezu, prijateljice ili porodicu, od izuzetne je važnosti da emocionalno možete da se oslonite na svog partnera.

U komunikaciji sa partnerom pokušajte da budete iskreni kako biste zaista mogli da se povežete na višem nivou. Uz iskrene razgovore vaš partner će moći bolje da vas upozna i da se poveže sa vama, ali i da odgovori na vaše potrebe u vezi.

Freepik
 

Imate vreme samo za sebe

Vaša veza može da bude savršena i možete da koristite svako slobodno vreme za viđanje sa svojim partnerom. Ali da bi veza funkcionisala, potrebno je da pored toga što ste u vezi, postojite kao zasebna osoba i da imate svoj život ispunjen hobijima, aktivnostima i druženjima s vama dragim ljudima.

Posvećujte vreme fizičkoj povezanosti

Hemija koja postoji između dvoje ljudi kroz fizičku povezanost,  podjednako je važna kao dosad navedene stavke. Bez tog trenutka između vas, romantike i intimnosti izazovnije je istinski se vezati za vašeg partnera.

Freepik
 

Zajednički rešavate konflikte

U zdravoj vezi, s vremena na vreme, može da dođe do konflikta i on može da nastane zbog male ili velike stvari, izazova ili situacije. Međutim, kako ćete vas dvoje reagovati na konflikt veliki je pokazatelj toga kakva će vaša veza biti i koliko treba da radite na međusobnom razumevaju.

Kada se konflikt dogodi u vezi, važno je da ne napadate jedno drugo, već da zajednički radite na tome da se konflikt reši. Vas dvoje protiv problema - jednačina je koja funkcioniše i koja može povoljno da deluje na vašu vezu u svakoj fazi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike