Ni alfa tipovi nisu pošteđeni: Tri stvari kojih se muškarci najviše plaše u vezi

17.02.2023

13:11

0

Autor: K. O.

Najbolje što možete učiniti je da budete tu za njega

Ni alfa tipovi nisu pošteđeni: Tri stvari kojih se muškarci najviše plaše u vezi
Copyright Unsplash

On ostavlja utisak alfa mužjaka, pa ni za živu glavu neće priznati da se ponekad noću trgne obliven znojem i u strahu. Kada ga pitate šta mu je, samo će reći da je to bio ružan san i da se izborio sa čudovištem, a nikada naglas neće reći svoje strahove. Jer nije on plašljivi dečak, već snažan muškarac.

Ipak, koliko god ih kontrolisali i skrivali od partnera i sredine, svi muškarci imaju strahove. A kada su u vezi postoje tri dominantna straha.

Nedostatak iskustva

Nisu samo žene te koje laže o broju partnera sa kojima su delile postelju. To isto čine i muškarci. Iako ponekad vole da se hvale bogatim iskustvom, istina je često značajno drugačija.

Svaki muškarac želi da ostavi utisak mačo mena, a da bi postigli taj efekat, onda dodaju i izmišljaju.

Profimedia
 

Ljubomora

Gotovo svi osećaju ljubomoru, ali retko ko će vam to otvoreno pokazati, jer bi to značilo da zapravo imaju manjak samopouzdanja.

Možda će namestiti poker fejs kada mu spomenete bivšeg momka ili kolegu, ali to ne znači da nije ljubomoran. Zapravo, u dubini duše oni se uvek brinu i upoređuju sa muškarcima u vašoj okolini, ali vam to nikada neće pokazati, a kamoli priznati.

Profimedia
 

Novac

Važan im je jer je sinonim za moć. Društvo i dalje diktira činjenicu da muškarci treba da budu odgovorni za finansijsku sigurnost porodice. U praksi je sve više porodica koje ne žive pod plaštom patrijarhata i u kojima žena i muškarac zarađuju isto, a neretko i žene više.

Međutim, bez obzira na novu realnost, muškarcima nije svejedno što su se žene izborile za emancipaciju, jer su oni i dalje u dubini duše pristalice mišljenja da ako ne zarađuju dovoljno, nikada se neće ostvari kao pravi muškarci.

Verovatno će sa nekim novim generacijama muškarci shvatiti da novac nije preduslov da imaju ženu kraj sebe, već njihova briga, ljubav i pažnja.

Unsplash
 

Možda vi smatrate da ste stvorili okruženje u kojem muškarac otvoreno može da govori o svojim strahovima, međutim, on će to zadržati za sebe. Najbolje što možete da učinite je da budete tu za njega.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike