Muškarci lažu, a ove laži najčešće izgovaraju kako bi dobili ono što žele

27.01.2023

12:33

0

Autor: Z.A.S.

Da li vam ovo zvuči poznato?

Muškarci lažu, a ove laži najčešće izgovaraju kako bi dobili ono što žele
Svađa - Copyright Profimedia

Svakoj ženi je, barem jednom, srce bilo slomljeno i svakoj je neki muškarac, barem jednom, izigrao poverenje.

Svi znamo da muškarci lažu i to nije nikakva novost, ali se svaka žena nada da neće nju lagati, a pogotovo ne u lice, što oni, nažalost, često rade.

A zašto muškarci lažu?

Nekada to rade da ne bi povredili osećanja svoje partnerke, a nekada da ne bi povredili svoja osećanja. Ipak, nekada jednostavno lažu jer nisu dobri ljudi i da bi dobili ono što žele.

"Ti si kriva za ovo"

"Ovo nikada nije bila veza - to si ti samo umislila. Rekao sam ti da to nikada neće ići. Nisi me slušala", kaže on, aludirajući na to da ste vi krivi što vas je povredio. 

Svaka žena se barem jednom susrela s tipom koji ju je uveravao da nisu bili u vezi, iako jesu, a potom prebacio krivicu na nju za svoj nedostatak predanosti. Ovakve laži služe samo za smanjenje njegove odgovornosti, a muškarci koji ih izgovaraju žele da učine sve kako bi se oni osećali bolje, svaljujući krivicu na partnerku.

Profimedia
 

"Jednostavno nisam spreman"

Ako kaže da nije spreman ili da mu je veza trenutno "too much" i pritom vas ostavi, verovatno nije iskren sa vama, već smišlja čitav niz izgovora da bi opravdao to što vas ostavlja.

To radi da bi mogao da se spetlja sa drugim ženama i to nema veze sa tim da li je on spreman ili ne.

Profimedia
 

"Ti si luda. Treba ti terapija"

Ukoliko vam kaže "da ste ludi, mentalno nestabilni i da je sve u vašoj glavi", sve je to oblik emocionalnog zlostavljanja u kojem zlostavljač manipuliše situacijom kako bi naveo žrtvu da posumnja u samu sebe. 

Na taj način pokušava da vas navede na to da mu poverujete i da dobije kontrolu nad vama, a izjava poput ove gore je vrlo česta laž takvih manipulativnih muškaraca.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike