Sve što ste želeli da znate o tantričkom seksu, a niste imali koga da pitate

21.08.2022

18:33

0

Autor: D. R.

Mnogi su i više nego radoznali kada je reč o konceptu tantričkog seksa

Sve što ste želeli da znate o tantričkom seksu, a niste imali koga da pitate
profimedia-0623531755 - Copyright Profimedia

Verovatno ste čuli da se radi o intimnosti, meditaciji, pa čak i svesnosti, sa fokusom na duboke veze, umesto da jurite brzi orgazam.

Možda ste čuli za to preko medija ili čak uočili termin u iskrenoj autobiografiji Vila Smita – u kojoj je rekao da je otišao kod stručnjaka za tantričku seksualnost. Tantra na sanskrtu znači „tkani zajedno“ i datira hiljadama godina unazad. 

Dakle, šta je tačno tantrički seks? Odakle ta praksa? Evo svega što treba da znate o tantričkom seksu? Tantrički seks je, u suštini, spor, meditativan oblik seksa. Ekspert za seks i ljubavne odnose, Kejt Mojl objašnjava:

- Tantrički seks je fokus iskustva na povezanosti uma i tela. Radi se o uživanju u senzualnosti i zadovoljstvu, umesto da budete orijentisani ka cilju. Radi se o tome da potpuno uronite u ono što se dešava između vas i vašeg partnera u tom trenutku, a ne na to kuda to ide.

Tantrički seks se takođe fokusira na telo u celini, a ne samo na „genitalno iskustvo“, dodaje Kejt i kaže:

- Iako svi seksualni činovi mogu biti zasnovani na tantri, jer se radi o psihološkom angažovanju, možda će biti manje fokusa na penetrativni čin seksa, a više na senzualni i istraživački dodir i korišćenje daha za kanalisanje energije u Telo, što može imati mnoge prednosti jer čini da se „praktičari“ osećaju blisko sa svojim partnerima. Tantrički seks može ljudima ponuditi dublju vezu sa svojim partnerima i samima sobom u smislu potpunog fokusa na iskustvo u tom trenutku.

Pexels
 

Takođe može pomoći u povećanju želje, jer tantričke tehnike svesnosti pomažu da se fokusirate na putovanje - ne na odredište.

- Istraživanja pokazuju da usmeravanje pažnje i upravljanje disanjem pomažu u povećanju percepcije zadovoljstva i osećaja, a zatim deluju kao dodatni motivator za želju. Veliki deo naših života je užurban, a seks nije izuzet od toga, usredsređeni smo samo na krajnji cilj, a to je za mnoge postizanje orgazma, a tantrički seks je suprotno od ovoga - kaže Kejt.

Kontakt očima je ključan u tantričkom seksu, pa partneri treba da budu u pozi u kojoj će podstaći produženi kontakt očima - jedan partner sedi na drugom sa svojim nogama omotanim oko njega.

Pexels
 

- Ovo takođe može biti dobar položaj za naslanjanje grudi na grudi ili srce uz srce, čime možete da sinhronizujete svoje disanje da biste bili u ritmu jedno sa drugim, a to može dati osećaj da se krećete kao jedno. Brzinu pokreta možete da smanjite, tako ćete uspeti da se prilagodite onome što osećate i da kanališete svoje disanje. Neki tantrički položaji mogu da koriste veoma malo pokreta, uopšte - završava Kejt Mojl.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike