Kako pravilno da operete i osušite vašu zimsku perjanu jaknu? Saveti da zadrži oblik i da je ne uništite

24.10.2023

10:32

0

Autor: K. O.

Pratite korake i produžite joj vek trajanja

Kako pravilno da operete i osušite vašu zimsku perjanu jaknu? Saveti da zadrži oblik i da je ne uništite
Copyright Freepik

Iako je napolju i dalje toplo, sa temperaturama koje nisu tipične za ovo doba godine, vreme može da se preokrene preko noći, pa da iz kratkih rukava moramo da uskočimo u zimske jakne.

Ukoliko niste još, sad je poslednji trenutak da operete i pripremite svoje perjane jakne. A da biste sačuvali vašu omiljenu zimsku jaknu, evo nekoliko korisnih saveta:

Koristite pravi program za pranje

Moderne mašine za veš često imaju specijalizovane programe za pranje zimskih jakni. Ovi programi obično koriste blaže opcije centrifuge kako bi se očuvalo punjenje u jakni. Preporučuje se da koristite ovaj program umesto standardnog programa za pranje.

Profimedia
 

Teniske loptice

Stavljanje nekoliko teniskih loptica zajedno sa jaknom u mašinu može pomoći u održavanju ravnomernog rasporeda punjenja u jakni. Ovo sprečava stvaranje grudvica u punjenju tokom pranja.

Pravilno sušenje

Nakon pranja, jaknu okačite na vešalicu tako da se isprave rukavi, kragna, rubovi i džepovi. Sušenje je ključno za očuvanje oblika i kvaliteta jakne. Preporučuje se sušenje u dobro provetrenoj i toplijoj prostoriji dok se potpuno ne osuši. Povremeno je protresite i rukama gladite odozdo prema gore kako biste očuvali ravnomeran raspored punjenja.

Freepik
 

Nežno istresanje

Nakon što se jakna potpuno osuši, snažnim, ali pažljivim pokretima je istresite. Ovo pomaže da se punjenje ravnomerno rasporedi i da jakna ostane mekana i udobna.

Prateći ove savete, možete produžiti životni vek vaše zimske jakne i zadržati je u odličnom stanju nakon pranja. Očuvana jakna će vam pružiti toplinu i udobnost tokom hladnih meseci.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike