Saveti za savršeno beo veš: Koristite ono što imate u kuhinji, jeftino i lako

03.10.2023

13:12

0

Autor: K. B.

Nakon nekog vremena, beli veš često postane žućkast, a nema potrebe za kupovinom skupih izbeljivača kako biste mu vratili belinu i sjaj

Saveti za savršeno beo veš: Koristite ono što imate u kuhinji, jeftino i lako
Ilustracija - Copyright Pexels

Možete postići iste rezultate koristeći sastojke koji već postoje u vašoj kuhinji, čak i u slučaju da se u beli veš slučajno doda komad odeće u boji koji izazove crvene ili plave nijanse.

Da biste povratili snežno-bel izgled odeće, prvo proverite etiketu za održavanje. Ako na njoj piše da ne smete koristiti izbeljivače (oznaka trougla sa slovom X), onda nemojte primenjivati sledeće metode.

Pexels
 

Alkoholno sirće je odlično za izbeljivanje bele odeće. Dodajte šolju sirćeta u veliku šerpu napunjenu sa 5 litara vode. Pustite da proključa, a zatim sipajte ovu mešavinu u lavor i potopite garderobu. Ostavite je da odstoji preko noći, a sutradan operite kao i obično u mašini za veš.

Soda bikarbona ne samo da će izbeliti odeću, već će je i osvežiti. Dodajte pola šoljice sode bikarbone (250 ml) u vaš deterdžent za veš u mašini i operite odeću kao obično.

Limunov sok je još jedan odličan prirodni izbeljivač koji će povratiti belinu i svežinu beloj odeći. Pomešajte pola šoljice limunovog soka sa 3,5 litra vruće vode. Potopite odeću i ostavite je da stoji dva sata ili preko noći. Nakon toga operite je u mašini za veš kao obično.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike