Ako često koristite ovaj program na veš-mašini, ona će se brže pokvariti, upozorava majstor (VIDEO)

23.10.2023

11:07

0

Autor: K. O.

Ne bi trebalo da vam pređe u naviku

Ako često koristite ovaj program na veš-mašini, ona će se brže pokvariti, upozorava majstor (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Freepik

Znamo da vam je tako lakše, kad se nešto malo uprlja ubacite ga u veš-mašinu na brzi program i posle petnaest minuta okačite. Ipak, često korišćenje ovog programa ne bi trebalo da vam pređe u naviku jer tako nanosite štetu svojoj veš-mašini.

Jedan majstor je na TikToku detaljno objasnio zašto ne bi trebalo da koristimo program za brzo pranje veša, ali i kako česta upotreba ovog programa dalje utiče na funkcionalnost veš-mašine.

Takođe, postoji razlika i u tome da li perete odeću napravljenu od laganijih ili težih materijala.

Ukoliko su u pitanju lakše tkanine, tada i možete da se koristite program za brzo pranje (ali ne često).

Međutim, kada je u pitanju garderoba napravljena od težih materijala, tada ona predstavlja veliko opterećenje za mašinu, pa se brzi program za pranje nikako ne preporučuje.

Pexels
 

Da biste shvatili o čemu je reč, majstor je to objasnio na primeru pranja peškira. S obzirom na to da peškiri postanu izuzetno teški kad se napune vodom, brzo pranje može da ošteti bubanj.

- Kada mašina radi jako brzo, peškiri se zajedno skupe, a to dovodi do velikog opterećenja bubnja. Tada mašina počinje da lupa i da se pomera - rekao je on.

Koji program je najbolji za korišćenje ukoliko nemate dovoljno vremena za pranje?

 

 

- Ako nemate mnogo vremena, bolje izaberite program pranja veša za pamučne stvari, što obično traje oko dva i po sata. Zatim pritisnite postavku brzine kako biste skratili vreme na oko sat i po. To će veš-mašini dati dovoljno vremena da sve pravilno očisti bez dodatnog opterećenja na nju - tvrdi majstor.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike