Šta će se dogoditi ako u veš-mašinu ubacite kuglicu od aluminijske folije?

11.03.2023

12:02

0

Autor: Z. A.

Pranje veša je zadatak od kog ne možemo pobeći. Ali život vam delimično mogu olakšati kuglice napravljene od aluminijumske folije

Šta će se dogoditi ako u veš-mašinu ubacite kuglicu od aluminijske folije?
Copyright Profimedia/Pixabay

Pranje veša je zadatak od kojeg ne možemo pobeći. Odlazimo na posao, obavljamo razne aktivnosti, ako su deca tu, onda su tu i vrtić, treninzi, druženja u parku..., a količina prljavog veša samo raste.

U svakom slučaju, prljav veš je tu, skuplja se u korpi i u njoj ne može biti zauvek, tako da je veš-mašina jedan od bitnijih delova domaćinstva.

Proces pranja funkcioniše tako da perilicu napunimo prljavim stvarima, stavimo detardžent za pranje rublja i omekšivač, upalimo je i nakon sat-dva proces je gotov, a pred nama je mokar i više ili manje izgužvan veš.

Freepik
 

Sledi sušenje, a potom i peglanje. Sve već znate, ponovili ste to bezbroj puta.

Ali ono čemu se uvek radujemo jesu trikovi koji pomažu da svaki posao koji obavljamo bude još uspešniji. Kada je posredi pranje veša, život vam delimično mogu olakšati kuglice napravljene od alu-folije.

Šta se u stvari dogodi kada lopticu od alu-folije ubacimo u mašinu?

Ako rublje operete zajedno s lopticom napravljenom od aluminijske folije, smanjićete statički elektricitet, što će, između ostalog, omogućiti i bolje pranje odeće. Lopticu možete koristiti otprilike mesec dana. Kada je reč o peškirima, oni će zahvaljujući foliji biti posebno mekani i upijajući.

Profimedia
 

Deo onih koji su isprobali trik sa alu-folijom kažu i da se na taj način oprana odeća i lakše pegla. Loptica vam neće pomoći da se zauvek rešite pegle, ali proces će biti barem malo lakši, a samim time i brži.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike