Stavila je lovorov list u veš-mašinu i šokirala se rezultatom, a i vi ćete čim budete isprobali ovaj trik

19.04.2023

16:38

0

Autor: Z.A.S.

Lovorov list nema efekat omekšivača, ali zato obavlja jedan drugi jako važan posao

Stavila je lovorov list u veš-mašinu i šokirala se rezultatom, a i vi ćete čim budete isprobali ovaj trik
Ilustracija - Copyright Freepik

Pranje veša je nešto što definitivno ne možemo da izbegnemo, ali dobra stvar u celoj priči jeste ta što mašina za veš uradi sve umesto nas. Osim, naravno, prostiranja veša.

Ipak, ono gde mnogi od nas greše jeste samo razvrstavanje veša i večita dilema šta sa čim može da se pere i na koliko stepeni.

Ukoliko spadate u one kojima je farbanje veša najveća noćna mora, ovaj trik će vam sasvim sigurno biti od velike koristi.

Pexels
 

Sugurno vam nikada nije palo na pamet da lovorov list stavite u veš-mašinu, što je i potpuno logično, jer on svakako nema efekat omekšivača, niti će uticati na miris veša. Međutim, ono što lovorov list radi jeste da čuva boju odeće, ili je vraća, ukoliko ona nestane u prethodnim pranjima.

Lovorov list možete da stavite direktno u veš-mašinu, međutim, ukoliko želite da postignete mnogo bolji efekat, onda veš potopite u lonac koji ste napunili vodom.

Možete da koristite i do deset lovorovih listića, naravno, u zavisnosti od toga koliko veša imate, a prvo ih prokuvajte u vodi.

Pexels
 

Kada se voda bude ohladila, u nju potopite veš i ostavite ga da odstoji nekoliko sati. Slobodno ga promešajte nekoliko puta, a zatim ga dobro iscedite i stavite u mašinu.

Ovo će biti najefikasnije sa belom odećom, a treba da znate i da je biber još jedan začin koji je odličan u kupatilu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike