Osvežite svoj veš: Evo kako da postignete da vam sve bude blistavo čisto i mirišljavo

22.05.2023

17:49

0

Autor: K. B.

Nekoliko trikova koji spašavaju život

Osvežite svoj veš: Evo kako da postignete da vam sve bude blistavo čisto i mirišljavo
Copyright Profimedia

Iako se čini nemogućim, uz nekoliko praktičnih saveta možete postići da vam veš uvek predivno miriše, a na kraju napornog dana možete se uvući u meku, čistu i mirišljavu posteljinu.

Da biste olakšali pranje veša i uživali u sjajnim rezultatima iz mašine za pranje, evo nekoliko trikova koje možete primeniti.

1. Voda za ispiranje usta

Da bi se produžio život mašine za pranje veša, potrebno je redovno čistiti i dezinfikovati. Iako na tržištu postoje posebni proizvodi koji to rade, iste rezultate možete postići sa pola čaše vodice za ispiranje usta tako što ćete je uliti u odeljak za deterdžent i započeti normalan ciklus pranja. Uradite ovo u mašini za pranje veša bez pranja i tako uklonite gljivice, buđ i bakterije.

Pexels
 

2. Vrećica za čarape

Svako je iskusio gubitak čarapa u mašini za pranje veša. Da biste to izbegli, najbolje je koristiti posebne kese za čarape prilikom pranja.

3. Izbeljivanje sa aspirinom

Beli veš često ima žute mrlje i sive tonove, kojih se možete rešiti tako što ćete zajedno sa odećom u bubanj staviti nekoliko šumećih tableta aspirina i započeti pranje.

4. Peglajte odeću dok je vlažna

Možete da ubrzate i olakšate peglanje ako počnete da peglate dok je odeća još vlažna, jer je tako lakše izgladiti nabore. Ako je odeća pre peglanja suva, poprskajte je sa malo vode.

5. Stisnutu odeću rastegnite šamponom za bebe

Šampon ili balzam za bebe mogu pomoći da olabavite odeću koja se skupila tokom pranja. Sipajte toplu vodu u umivaonik i dodajte malo šampona i promešajte. Stavite komprimovani komad odeće i sačekajte 15 minuta, a zatim uz pomoć peškira ocedite odeću i rasporedite odeću na nju. Vlakna treba da se isprave i vrate u prvobitno stanje. Nikada ne sušite odeću na ovom mestu - to izaziva buđ.

6. Beli veš bez omekšivača

Operite beli veš bez dodataka za pranje. Koristite prašak za pranje veša, a ako želite da vratite belinu odeći, perite je samo izbeljivačem.

Profimedia

7. Koristite kuglice za veš

Stavite nekoliko kuglica za pranje u mašinu za pranje veša, one će smanjiti statički elektricitet.

8. Uklonite mrlje penom za brijanje

Stavite malo pene za brijanje na mrlje od šminke i operite odeću kao i obično.

9. Ne perite kape i vizire u mašini za pranje veša

Operite vizire i kape u mašini za pranje sudova. Stavite ih na gornju policu mašine za pranje veša i pokrenite normalan ciklus pranja. U mašini za pranje veša će izgubiti oblik, što će ih vremenom uništiti.

10. Uklonite tvrdokorne mrlje fenom

Zagrejte zemlju, mrlje od soka ili trave fenom, a zatim nanesite i utrljajte malo deterdženta. Zatim stavite odeću u mašinu za pranje veša i operite je.

11. Suvi peškiri ubrzavaju sušenje veša

Prilikom kačenja između svakog reda odeće okačite red suvih peškira koji će privući vlagu i tako ubrzati sušenje. Takođe možete umotati željeni odevni predmet u suv peškir i staviti ga u mašinu za sušenje veša ili na ciklus centrifuge u mašini za pranje veša.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike