Ukoliko ne uspevate da pojačate efekat omekšivača, uz pomoć nekoliko sitnica uživaćete danima u mirisnoj odeći

25.02.2023

14:43

0

Autor: Z. A.

Neke trikove znale su i naše bake, a neke nam je donelo moderno doba

Ukoliko ne uspevate da pojačate efekat omekšivača, uz pomoć nekoliko sitnica uživaćete danima u mirisnoj odeći
Miris veša u ormanu - Copyright Profimedia

Ukoliko vam se ne doapada kako vam veš miriše kad ga osušite, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da produžite miris i svežinu oprane odeće za nekoliko dana, a, piše Bustle, uz neke trikove svežina i miris će trajati mesecima.

1. Parfem i maramica

Umesto da prskate parfem direktno na odeću, naprskajte ga na maramicu i stavite je u orman. Tako ćete imati mirisne stvari, a nećete ih oštetiti ni zaprljati.

Profimedia
Miris veša

2. Osveživač za automobil

Osveživače za auto možete koristiti i u ormanu. Samo birajte blaže mirise, zamotajte ih u maramicu ili neku krpu i stavite u fioku.

3. Zrnca kafe

Ova mćna zrnca imaju dvostruki efekat - osim što će upiti loše mirise, kafa će širiti svoj miris. Napunite malu posudicu zrncima, napravite nekoliko rupica u poklopcu ili aluminijskoj foliji kojom ste je prekrili, stavite u orman i menjajte jednom mesečno.

Pexels
 

4. Esencijalna ulja

Baš kao i sa zrnima kafe, orman možete namirisati esencijalnim uljima. Dodajte nekoliko kapi u mašinu za pranje tokom zadnjeg ciklusa pranja ili ih nakapajte na jednu krpicu i stavite u orman.

5. Sapun

Jedan od najstarijih trikova kojima se mnogi i danas služe jeste stavljanje tvrdog sapuna među stvari - zamotajte sapun u papirnati ubrus ili samo ubaciti u ormar u originalnom pakovanju.

Printscreen/Instagram, essence.bymunira
Sapun s mirisom lavande

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike