Mislite da fenom možete samo da sušite kosu? Bićete oduševljeni ovim funkcijama

24.02.2023

16:08

0

Autor: Z.A.S.

Iskusne domaćice znaju da fen čini čuda u kuhinji i van nje

Mislite da fenom možete samo da sušite kosu? Bićete oduševljeni ovim funkcijama
Fen za kosu - Copyright Freepik

Svi znamo šta je fen i čemu služi i zahvalni smo na njegovom postojanju, jer da ga nema, kosu bismo sušili mnogo duže, a verovatno bismo je mnogo teže ispravljali ili uvijali.

Međutim, iako je osnovna namena fena vezana za industriju lepote, to ne znači da njegovo korišćenje mora da se ograniči isključivo na kosu.

Ovaj mali kućni aparat koji poseduje maltene svaka kuća izuzetno je koristan, kako za čišćenje kuće, tako i za pripremu hrane.

Ovo su četiri odlična načina da iskoristite fen, osim za sušenje kose.

Dekorisanje torte

Ukoliko želite da glazura na torti bude savršeno ravna, bolje koristite fen nego kašiku ili špatulu. Hladnim vazduhom jednostavno rasterajte glazuru preko torte, a ukoliko želite da dobije malo više sjaja, posle toga uključite i topao vazduh.

Profimedia
 

Prašina na teško dostupnim mestima

Prašine ima svugde i uopšte joj nije problem da se zavuče i na teško dostupna mesta, dok nama ume da bude problem da do nje dođemo i uklonimo je. Takođe, postoje predmeti poput knjiga, ili abažura za lampu, koje ne možete da prebrišete mokrom krpom, a takođe skupljaju prašinu. Šta uraditi u takvim situacijama? Jednostavno uključite fen i usmerite vazduh u pravcu predmeta ili mesta sa kojih želite da uklonite prašinu.

Freepik
 

Tragovi voštanih boja

Svi znamo da deca često umeju da se zaigraju i u tome nema ničeg neobičnog, ali ono što može da bude problematično jeste kada, na primer, bojama išaraju zidove. Međutim, ukoliko u kući imate fen za kosu, nemate razloga da budete zabrinuti, niti da se nervirate. Pored fena, biće vam potreban i sunđer koji ćete natopiti sa malo deterdženta. Prvo što treba da uradite jeste da vruć vazduh iz fena usmerite na išarani deo zida ili nameštaja i da ga prislonite što bliže. Kada boja bude počela da se topi, obrišite je nakvašenim sunđerom i to je sve.

Pexels
 

Uklanja nalepnice

Ukoliko se na nekoj tegli ili flaši nalazi nalepnica lepog oblika koju biste možda želeli da sačuvate i iskoristite za nešto, fen za kosu je prava stvar za vas. Sve što je potrebno da uradite jeste da upalite najvišu temperaturu i da ga prislonite na nalepnicu da bi se lepak istopio. Isto važi i za situaciju u kojoj samo želite da skinete i bacite nalepnicu sa tegle ili flaše. Spasićete se struganja i ribanja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike