Čudo od stola iz 19. veka ima toliko tajnih pregrada da uz njega valja unajmiti Šerloka Holmsa da do njih dođete (VIDEO)

26.10.2022

17:13

0

Autor: Z. A.

Pokušali smo da prebrojimo tajne fioke - stigli smo do 15

Čudo od stola iz 19. veka ima toliko tajnih pregrada da uz njega valja unajmiti Šerloka Holmsa da do njih dođete (VIDEO)
tane pregrade sto - Copyright Printscreen: Twitter/Interesting As Fuck

Bilo da ste ljubitelj stilskog ili pak starog drvenog nameštaja ili ne, jednu stvar ne možete poreći – ručno rađen nameštaj po kvalitetu se ne može uporediti sa današnjim komadima, a neki primerci nam pokazuju da su, osim o estetskoj komponenti izrade, stari majstori vodili računa i o tehnologiji i inovaciji, te o životnom stilu korisnika.

A sudeći po pisaćem stolu koji se verovatno zarad aukcije predstavlja u jednom snimku koji se širi mrežama, njegov vlasnik je, osim para, imao i mnogo tajni, dvostruki život, imao puno poroka, veoma brojnu porodicu, radoznalu ženu, mogao uz sto da unajmi i Šerloka Holmsa koji bi mu najpre otkrio svu dugmad i sve tajne fioke... (dopišite).

Naime, pisaći sto iz 1840. godine kao da je pravljen za osobu koja veoma drži do svog ličnog prostora i svojih stvari, pa je u neveliki sto ugrađeno mnogo fioka i fiočica, koje se pojavljuju nitkuda na dugme, a neka dugmad su bukvalno deo masivne rezbarije.

Printscreen: Twitter/Interesting As Fuck
 

Nas je najviše iznanadio mini-fiokar koji iskače posred stola.

Printscreen: Twitter/Interesting As Fuck
 
Printscreen: Twitter/Interesting As Fuck
 

Nismo uspeli da precizno prebrojimo koliko tajnih prostora ovaj sto ima, stigli smo do 15, niti koliko košta, ali fascinirani smo ovim misterioznim komadom.

Zamislite koliko je veštine, truda i vremena bilo potrebno da se napravi ovaj sto u to vreme. No, tada su nastali neki komadi koji i danas mogu da se koriste.

Stolom su očito najviše oduševljeni tviteraši i reditori, a osim komentara koji pokazuju neskriveno oduševljenje kreacijom i umećem starih majstora, bilo je onih šaljivih na račun poroka i dvostrukog života.

Naravno, za početak je dobro pitanje kako čovek da dođe do svih ovih tajnih dugmića i fioka (Yes, but you have find where the secret drawer is).

Neki su napisali da bukvalno nikada više ništa ne bi našli (I would literally never find anything again, however kudos to you for posting the first thing I've seen in here that I feel actually reaches that level), neki od komentara išli su u pravcu horora (This is explains some Resident Evil puzzles), a neki su se pitali da sto možda nema port za ajfon punjač (Does it have a port for your iPhone charger?).

Šta god da je vama prva asocijacija ili prvo pitanje, ovakvi komadi inspirišu na igru i raspaljuju maštu, a u ovom obliku se više ne proizvode.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike