Dragoceni saveti za lepši enterijer: Iako mislite da su samo sitnice, zapravo su važni detalji koji znače uređen i topao dom

22.10.2022

09:50

0

Autor: D. R.

Obratite pažnju na nekoliko stvari koje će učiniti da vaš enterijer bude lepši i prijatniji

Dragoceni saveti za lepši enterijer: Iako mislite da su samo sitnice, zapravo su važni detalji koji znače uređen i topao dom
daniil-silantev-sN4u56baSB0-unsplash - Copyright Unsplash

Detalji na koje manje obraćamo pažnju su u stvari savršen način da svom prostoru date posebnu draž i učinite ga "toplijim".

Nije tajna da je ljudima jedna od omiljenih zanimacija uređenje doma. Ipak, malo ko obraća pažnju na detalje za koje većina misli da su sitnice, a zapravo su veoma važne da bi prostor u kom živite izgedao lepo i prijatno.

Bez obzira da li se radi o uređenju novog ili renoviranju starog doma, sve mora biti udobno, funkcionalno i besprekorno, kako bi se u svom domu osećali najbolje i uživali u svakom trenutku provedenom u njemu.

Unsplash
 

Evo na šta bi trebalo da obratite pažnju:

Slike i fotografije nisu u visini očiju

Daleko je prijatnije kad je sve u nivou očiju. Izuzetak može da bude samo ako je ceo zid do plafona pun ramova za slike.

Premalo boja

Jednobojni zidovi i enterijer u sivoj, beloj ili boji breskve izgledaju uredno, ali vrlo sterilno. Ubacite nekoliko detalja u bojama. Ukoliko to nije kauč ili neki veći komad nameštaja, možete uneti boje u sobu pomoću detalja, kao što su lampe, vaze, ukrasi ili da samo jedna fotelja bude u drugoj boji.

Unsplash
 

Previše jastuka na sofi

Ovo je sitnica na koju bi takođe trebalo obratiti pažnju. A kako da procenite da li imate previše jastuka na sofi? Odgovor je jednostavan. Ako vaši gosti moraju da pomere bar jedan jastuk da bi seli, imate ih previše.

Pretrpanost nameštajem

Već sama promena rasporeda nameštaja može učiniti čuda za vaš prostor, a dodatan efekat ćete postići ako se oslobodite viška nameštaja. Stručnjaci tvrde da većina nas ima previše nameštaja, a time se guši prostor.

Masivne police za knjige i regali kao ostavština nekih prošlih vremena trenutno nisu popularni, pa ih se odmah rešite ako želite više prostora ili ih obojite u neku neutralnu boju koja će ih vizuelno stopiti sa zidovima.

Unsplash
 

Obratite pažnju i na lustere i visilice. Masivni lusteri po pravilu pristaju samo u vrlo velike prostorije.

TV u centru sobe

Nije retkost da ljudi uglavnom dnevnu sobu uređuju tako da imaju što bolji pogled na TV, međutim, to je pogrešno, jer se na taj način ubija domaća atmosfera - dnevna soba će više izgledati kao bioskop. Pomerite TV od sredine zida u stranu ili ga postavite na zid tako da ne upada u oči. Momentalno ćete primetiti koliko je soba postala prijatnija.

Profimedia
 

Zaboravili ste na rasvetu

Podne lampe, svećnjaci i stone lampe stvaraju udobnost. Bolje se opredeliti za osvetljenje koje ima tople tonove, i da po mogućstvu ne dopire sa plafona.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike