Recept dana: Ćufte - jednostavne loptice od mesa po bakinom receptu

17.01.2021

07:08 >> 19:34

0

Jelo od mlevenog mesa za savršen ručak

Recept dana: Ćufte - jednostavne loptice od mesa po bakinom receptu
Copyright Profimedia

Neke su za jedan zalogaj, a neke veće. Ipak, ukus je neponovljiv i odlično se uklapa u poimanje savršenog ručka. Posle ručka obično se sravnjuju računi, ko ih je koliko pojeo. Najčešće se spremaju one u paradajz sosu, još po bakinom receptu, zato su ćufte i naše jelo dana.

A ovako se spremaju.

Sastojci:

Potrebno za ćufte:

  • 500 g junećeg mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 1 kriška bajatog hleba, samo sredina bez korice
  • so
  • biber
  • ulje

Pročitajte još

Za sos:

  • 100 ml ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 300 ml kuvanog paradajza
  • 50 ml mlake vode
  • 2-3 čena belog luka
  • začin
  • šećera na vrh kašičice

Način pripreme:

U mleveno meso dodajte – sitno iseckan crni i beli luk, zatim jaje, mlekom natopljenu i isceđenu sredinu hleba, so i biber. Dobro umesite smesu i ostavite da odstoji 1 sat u frižideru. Rukama oblikujte manje ćuftice i propržite ih na zagrejanom ulju 2-3 minuta sa svih strana.

Na ulju propržite sitno iseckani crni luk, a zatim dodajte brašno i malo propržite da porumeni. Sipajte začinsku papriku, nalijte kuvani paradajz i vodu. Dobro promešajte, dodajte suvi začin, biber i šećer. Mešajte dok ne proključa, a onda ubacite već ispržene ćufte i 2 kašike ulja u kome su se pržile. Na tihoj vatri ostavite da se zajedno krčka još 10 minuta.

Najbolje je poslužiti uz pire krompir i neku salatu.

Bon appetit!

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike