
Recept dana: Piramida torta donosi egzotiku, arome kokosa i ruma čine savršen spoj
Za koju god priliku da je odaberete, ona će sigurno ostaviti utisak

Ako tražite desert koji spaja svežinu citrusa, nežnu teksturu i bogat čokoladni krem, piramida torta je pravi izbor.
Ovaj recept donosi spoj klasičnih sastojaka u modernom ruhu, lagani biskvit sa kokosovim brašnom i rendanom korom pomorandže, upareni sa kremastim čokoladnim filom, stvara idealnu kombinaciju ukusa.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
Biskvitna smesa:
- 4 jaja
- 2 kašike vode
- 180 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- rendana kora jedne pomorandže
- 100 g mekog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 gustina
- 2 kašike kokosovog brašna

Natapanje:
- malo ruma
Fil:
- pola litra mleka
- 100 g šećera
- 1 kesica pudinga sa ukusom čokolade
- 250 g mekog margarina ili maslaca
Posipanje:
- malo kakaa
Priprema:
1. Penasto umutite jaja sa vodom, šećerom, vanilinim šećerom i korom pomorandže. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i gustinom, pa prosejte preko smese od jaja. Na kraju dodajte kokosovo brašno. Pažljivo sjedinite. Smesu ravnomerno nanesite na papirom za pečenje obloženu tepsiju (30 x 35 cm) i pecite na srednjem nivou prethodno zagrejane rerne.
Profimedia
2. Imajte u vidu uputstvo za rernu. Istresite biskvit na papir za pečenje posut šećerom. Papir sa kojim se biskvit pekao premažite hladnom vodom i pažljivo odstranite. Ohlađeni biskvit isecite na šest različitih kvadrata (19 x 19, 16 x 16, 13 x 13, 10 x 10, 7 x 7 i 4 x 4) i porpskajte ih rumom.
3. Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Za vreme hlađenja mešajte. Penasto umutite maslac i sjedinite ga sa pudingom ohlađenim na sobnoj temperaturi.
4. Premažite i spojite sve kvadrate, počevši od najvećeg, tako što ćete svaki naredni staviti na sredinu prethodnog. Piramidu na kraju pospite kakao prahom.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari