Recept dana: Praline sa kikiriki puterom od samo tri sastojka, savršene su za praznike - dekorativne i ukusne, a gotove za 15 minuta
Mogu biti i odličan sladak poklon
Bliže nam se praznici, pa domaćice lagano razmišljaju o prazničnoj trpezi, kako o slanim đakonijama, tako i o onim slatkim zadovoljstvima.
Mi imamo savršen predlog za vas. U pitanju su kuglice od svega nekoliko sastojaka. Kremaste, ukusne, dekorativne, a jednostavne za pripremu. Čokoladne praline sa kikiriki puterom u sebi objedinjuju fantastičan spoj ukusa i tekstura.
Garantujemo da će se svideti svima, od najmlađih do najstarijih. Savršene su za praznike, zabave ili kao sladak poklon!
Vreme pripreme:
- 15 minuta + hlađenje
Sastojci:
- 113 g krem sira (po mogućstvu čvrstog maskarponea)
- 125 g kikiriki putera
- 120 g šećera u prahu
- 100 g čokolade (mlečne, crne, bele - može i od svake po malo)
- mleveni kikiriki ili neki drugi orašasti plodovi za dekoraciju
Priprema:
Najpre pripremate smesu. U velikoj posudi sjedinite krem sir, kikiriki puter i šećer u prahu. Miksajte smesu električnim mikserom dok ne postane glatka i kremasta.
Pokrijte posudu providnom folijom i stavite je u frižider na 30 minuta. Smesa treba da očvrsne kako bi se lakše oblikovale kuglice.
Izvadite smesu iz frižidera. Kašičicom odvajajte delove smese i rukama oblikujte kuglice (preporučena veličina je oko 2 cm u prečniku). Ova mera daje otprilike 24 kuglice (koristite pola mere ako želite manji broj).
Kuglice možete dekorisati po želji. Možete ih uvalja ti u mleveni kikiriki ili neke druge orašaste plodove.
Ukoliko želite da ih prelijete čokoladnom glazurom, to uradite tako što ćete otopiti 100 g čokolade (mlečne, crne ili bele) sa kašikom ulja na pari ili u mikrotalasnoj.
Kuglice pre glaziranja stavite na 10-15 minuta u zamrzivač kako bi se glazura brzo stegla.
Po želji, pospite kuglice sa malo krupne morske soli za dodatnu dimenziju ukusa.
Savet za serviranje:
Ove praline su idealne za praznične trpeze, koktel zabave ili kao slatki poklon upakovan u dekorativne kutije.
Čuvajte ih u frižideru do serviranja kako bi zadržale svoju kremastu teksturu.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari