aktuelno

Recept dana: Praline sa kikiriki puterom od samo tri sastojka, savršene su za praznike - dekorativne i ukusne, a gotove za 15 minuta

09.12.2024

07:52

0

Autor: K. O.

Mogu biti i odličan sladak poklon

Recept dana: Praline sa kikiriki puterom od samo tri sastojka, savršene su za praznike - dekorativne i ukusne, a gotove za 15 minuta
Copyright Profimedia

Bliže nam se praznici, pa domaćice lagano razmišljaju o prazničnoj trpezi, kako o slanim đakonijama, tako i o onim slatkim zadovoljstvima.

Mi imamo savršen predlog za vas. U pitanju su kuglice od svega nekoliko sastojaka. Kremaste, ukusne, dekorativne, a jednostavne za pripremu. Čokoladne praline sa kikiriki puterom u sebi objedinjuju fantastičan spoj ukusa i tekstura.

Garantujemo da će se svideti svima, od najmlađih do najstarijih. Savršene su za praznike, zabave ili kao sladak poklon!

Vreme pripreme:

  • 15 minuta + hlađenje
Recept dana: Praline sa kikiriki puterom od samo tri sastojka, savršene su za praznike - dekorativne i ukusne, a gotove za 15 minutaPrintscreen/YouTube
 

Sastojci:

  •     113 g krem sira (po mogućstvu čvrstog maskarponea)
  •     125 g kikiriki putera
  •     120 g šećera u prahu
  •     100 g čokolade (mlečne, crne, bele - može i od svake po malo)
  •     mleveni kikiriki ili neki drugi orašasti plodovi za dekoraciju

Priprema:

Najpre pripremate smesu. U velikoj posudi sjedinite krem sir, kikiriki puter i šećer u prahu. Miksajte smesu električnim mikserom dok ne postane glatka i kremasta.

Pokrijte posudu providnom folijom i stavite je u frižider na 30 minuta. Smesa treba da očvrsne kako bi se lakše oblikovale kuglice.

Izvadite smesu iz frižidera. Kašičicom odvajajte delove smese i rukama oblikujte kuglice (preporučena veličina je oko 2 cm u prečniku). Ova mera daje otprilike 24 kuglice (koristite pola mere ako želite manji broj).

Recept dana: Praline sa kikiriki puterom od samo tri sastojka, savršene su za praznike - dekorativne i ukusne, a gotove za 15 minutaFreepik
 

Kuglice možete dekorisati po želji. Možete ih uvalja ti u mleveni kikiriki ili neke druge orašaste plodove.

Ukoliko želite da ih prelijete čokoladnom glazurom, to uradite tako što ćete otopiti 100 g čokolade (mlečne, crne ili bele) sa kašikom ulja na pari ili u mikrotalasnoj.

Kuglice pre glaziranja stavite na 10-15 minuta u zamrzivač kako bi se glazura brzo stegla.

Po želji, pospite kuglice sa malo krupne morske soli za dodatnu dimenziju ukusa.

Savet za serviranje:

Ove praline su idealne za praznične trpeze, koktel zabave ili kao slatki poklon upakovan u dekorativne kutije.

Čuvajte ih u frižideru do serviranja kako bi zadržale svoju kremastu teksturu.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike