Recept dana: Skonsi, engleske pogačice od čokolade, hrskava poslastica koja momentalno vraća osmeh na lice
Uz njih je lepo raspoloženje zagarantovano
U svetu poslastica, skonsi su jedan od onih tradicionalnih britanskih užitaka koji jednostavno osvajaju srca svojim mogatim ukusom. Uglavnom se prave slane varijante, ali kad dodamo čokoladu u tu jednačinu, dobijamo nešto posebno – čokoladne skonse.
Ovi slatkiši su poput savršene kombinacije britanske klasične poslastice i neodoljive slatkoće čokolade. Miris koji se širi dok se peku u rerni budi apetit i unosi toplinu u dom. Kada se izvade iz rerne, čokoladni skonci odišu primamljivim aromama, mameći svakog da zaroni u njih.
Jedan zalogaj čokoladnog skonsa otkriva bogatstvo ukusa – slatkoću čokolade koja se savršeno uklapa s blago hrskavom teksturom skonsa. Topli skonci su idealni partner za šolju čaja ili kafe, čineći svaki trenutak pauze zaista posebnim.
Vreme pripreme:
- 50 minuta
Sastojci:
- 250 g brašna
- 4 kašičice praška za pecivo
- 30 g kakao praha
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike hladnog putera
- 2 jaja
- 120 ml hladnog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 150 g seckane čokolade za kuvanje
Priprema:
1. U činiji pomešajte brašno, kakao, so, šećer i prašak za pecivo.
2. Dodajte kockice hladnog putera i testo umestite rukama - tekstura smeše treba da liči na gustu palentu.
3. U drugoj posudi umutite jaja sa mlekom i ekstraktom vanile te pomešajte sa suvim sastojcima.
4. Rukama pažljivo umesite testo i podelite ga na dva dela.
5. Od svakog dela formirajte četvorougao debljine dva cm, a zatim ga isecite na šest trouglastih oblika.
6. Stavite u frižider na pola sata, a za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
7. Stavite na pek-papir i pecite 22-25 minuta, u zavisnosti od rerne.
8. Ako volite, možete dodati na svaki pomalo džema i šlag, a može i bez toga, jednako je ukusno
Bon appetit!
Bonus video:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari