Recept dana: Skonsi, engleske pogačice od čokolade, hrskava poslastica koja momentalno vraća osmeh na lice

13.03.2024

07:52

0

Autor: V. I.

Uz njih je lepo raspoloženje zagarantovano

Recept dana: Skonsi, engleske pogačice od čokolade, hrskava poslastica koja momentalno vraća osmeh na lice
Skonsi od čokolade - Copyright Profimedia

U svetu poslastica, skonsi su jedan od onih tradicionalnih britanskih užitaka koji jednostavno osvajaju srca svojim mogatim ukusom. Uglavnom se prave slane varijante, ali kad dodamo čokoladu u tu jednačinu, dobijamo nešto posebno – čokoladne skonse.

Ovi slatkiši su poput savršene kombinacije britanske klasične poslastice i neodoljive slatkoće čokolade. Miris koji se širi dok se peku u rerni budi apetit i unosi toplinu u dom. Kada se izvade iz rerne, čokoladni skonci odišu primamljivim aromama, mameći svakog da zaroni u njih.

Jedan zalogaj čokoladnog skonsa otkriva bogatstvo ukusa – slatkoću čokolade koja se savršeno uklapa s blago hrskavom teksturom skonsa. Topli skonci su idealni partner za šolju čaja ili kafe, čineći svaki trenutak pauze zaista posebnim.

Freepik
 

 

Vreme pripreme:

  • 50 minuta

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 4 kašičice praška za pecivo
  • 30 g kakao praha
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • 4 kašike hladnog putera
  • 2 jaja
  • 120 ml hladnog mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 150 g seckane čokolade za kuvanje

Priprema:

1. U činiji pomešajte brašno, kakao, so, šećer i prašak za pecivo.

2. Dodajte kockice hladnog putera i testo umestite rukama - tekstura smeše treba da liči na gustu palentu.

3. U drugoj posudi umutite jaja sa mlekom i ekstraktom vanile te pomešajte sa suvim sastojcima.

4. Rukama pažljivo umesite testo i podelite ga na dva dela.

5. Od svakog dela formirajte četvorougao debljine dva cm, a zatim ga isecite na šest trouglastih oblika.

6. Stavite u frižider na pola sata, a za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.

7. Stavite na pek-papir i pecite 22-25 minuta, u zavisnosti od rerne.

8. Ako volite, možete dodati na svaki pomalo džema i šlag, a može i bez toga, jednako je ukusno

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike