Recept dana: Džigerica u saftu s palentom, specijalitet bakine kuhinje koji budi uspomene na detinjstvo

10.03.2024

07:44

0

Autor: V. I.

Ova vrsta mesa je retko na meniju, što je velika šteta

Recept dana: Džigerica u saftu s palentom, specijalitet bakine kuhinje koji budi uspomene na detinjstvo
Copyright Profimedia

U svetu gurmanskih užitaka, neka jela su više od obične hrane - ona su putovanje kroz vreme, povratak u detinjstvo, miris bakine kuhinje koja nas uvek čeka s osmehom. Džigerica u saftu s palentom je upravo takvo jelo, koje budi uspomene i vraća nas korenima tradicionalne kuhinje.

Ovaj recept nije samo obrok, već i deo nasleđa, deo nas koji se seća mirisa i ukusa koji su nas okruživali dok smo rasli. Pileća jetrica, lagano pirjana uz dodatak začina i koncentrata paradajza, ostavlja nas da uživamo u punom i bogatom ukusu koji nas vraća u toplinu doma iz prošlosti.

Ali to nije sve - uz ovu slasnu kombinaciju, prava simfonija ukusa postiže se kada je pratimo čašom kvalitetnog crnog vina. Spojenih sastojaka stvara se harmonija koja mami sva čula i ostavlja nas sa setom za prošlošću, ali i radosti da i dalje možemo uživati ​​u jednostavnim zadovoljstvima bakine kuhinje.

Profimedia
 

Džigerica u saftu s palentom je više od jela - to je iskustvo, trenutak koji delimo sa svojim najmilijima, spoj tradicije i modernog uživanja u hrani. Zato, prepustite se ukusu i dozvolite da vas vrati u vreme kada su najlepši trenuci bili oko stola s porodicom.

Vreme pripreme:

  • 35 minuta

Sastojci:

  • 500 g pileće džigerice
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika koncentrata paradajza
  • 1 šolja instant palente
  • 1/2 kašičice mlevene crvene paprike
  • 10 g putera
  • 3 kašike ulja
  • lovorov list
  • 1 dl pavlake ili kajmaka
  • so, biber

Priprema:

1. Na ulju u tiganju propržite sitno iseckan crni luk, dodajte očišćenu džigericu i dobro propržite uz stalno mešanje, a poslužite se trikom sa solju da bi ostala sočna.

2. Dodajte protisnutii beli luk.

3. Ulijte vodu, dodajte lovorov list, crvenu papriku i koncentrat paradajza te dinstajte oko 20 minuta.

4. Na kraju posolite i pobiberite i dodajte ostale začine po želji.

5. Palentu skuvajte pprema uputstvu na pakovanju uz dodatak putera i po želji malo kajmaka ili mleka.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike