Recept dana: Okrepljujući vlaški paprikaš s kiselim mlekom, klasik koji osvaja na prvu kašiku

29.02.2024

07:43

0

Autor: K. B.

Poslužite ovaj aromatični paprikaš topao, uz svež hleb ili salatu po izboru

Recept dana: Okrepljujući vlaški paprikaš s kiselim mlekom, klasik koji osvaja na prvu kašiku
Copyright Profimedia

Ako ste u potrazi za jednostavnim, ali bogatim i ukusnim obrokom, ovaj recept za vlaški paprikaš s kiselim mlekom savršen je izbor.

Tradicionalno pripremljen sa ljubavlju i pažljivo odabranim sastojcima, paprikaš će vas odvesti na putovanje kroz vreme i prostor, direktno u srce vlaške kuhinje.

Pored toga što je izuzetno ukusan, veoma je hranljiv, te predstavlja savršen obrok za svaku priliku.

Vreme pripreme:

  • 45 minuta

Sastojci:

  • 1 pile
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika slatke začinske paprike
  • 2 sveže zelene paprike
  • 2 paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 2 čena belog luka
  • Ulje, so, crni mleveni biber po ukusu
  • 100 ml kiselog mleka

Priprema:

1. Crni i beli luk sitno iseckajte i pržite na srednje zagrejanom ulju u dubokoj šerpi dok ne postanu staklasti.

2. Piletinu očistite, istranžirajte na manje komade, posolite i pobiberite. Svaki komad piletine dodatno začinite suvim biljnim začinom, pa ubacite u šerpu sa lukom.
3. Paradajz oljuštite, isecite na kocke i dodajte u šerpu. Sve zajedno kuvajte na umerenoj vatri.
4. U međuvremenu, u posebnoj posudi pomešajte kiselo mleko sa brašnom, dodajte 100 ml vode i mešavinu začina. Dobro izmešajte žicom za mućenje da se sve lepo sjedini.
5. Nakon 20 minuta kuvanja paprikaša, polako sipajte pripremljenu smesu sa kiselim mlekom u šerpu, mešajući neprestano.
6. Ostavite da se paprikaš kuva još pet minuta, a zatim sklonite sa vatre.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike