Italijanski majstor pice otkriva ključni sastojak za savršeno testo: Dodajte ovo i sredina će biti savršena, a korice hrskave

18.02.2024

14:50

1

Autor: K. B.

Ljubitelji testa uživaju u neodoljivoj pici, posebno ako je podloga savršeno mekana i vazdušasta sa hrskavim ivicama

Italijanski majstor pice otkriva ključni sastojak za savršeno testo:  Dodajte ovo i sredina će biti savršena, a korice hrskave
Pica - Copyright Pixabay

Iskusne domaćice znaju da tajna izuzetnog testa leži u odabiru pravog brašna i preciznoj temperaturi rerne. Stefano Kalegari, poznati italijanski kuvar, podelio je svoj kuvarski trik za pripremu domaće pice koja se može meriti s najboljim italijanskim picerijama.

Kada je u pitanju testo, Kalegari otkriva da majstori pice u Italiji imaju poseban pristup. Prvo, stavljaju testo u vrelu rernu, a zatim dodaju dve do tri kocke leda na sredinu testa. Pica se peče samo nekoliko minuta, ne dozvoljavajući potpuno pečenje testa, jer je potrebno još nekoliko minuta da se nadev sjedini s podlogom.

Profimedia
 

Kada se kockice leda otope, a ivica pice počne da raste, tepsija se izvadi iz rerne, nadev se dodaje, a pica se vraća da se dopeče. Zahvaljujući kockicama leda, testo za picu postaje hrskavo u sredini, dok ivice ostaju vazdušaste i mekane, stvarajući savršenu ravnotežu tekstura.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike