Začinite veče sa prazničnim užitkom - napravite neodoljivu jelku od lisnatog testa koja će nestati u trenu i oduševiti vaše goste (VIDEO)

31.12.2023

14:56

0

Autor: K. B.

Na društvenim mrežama, posebno na TikToku, jedan od trenutnih hitova je recept za jelku od lisnatog testa

Začinite veče sa prazničnim užitkom - napravite neodoljivu jelku od lisnatog testa koja će nestati u trenu i oduševiti vaše goste (VIDEO)
Copyright Profimedia

Ovaj recept je savršen izbor ukoliko želite brzo napraviti ukusnu grickalicu tokom praznične sezone, a vremena vam nedostaje. Ova jednostavna jelkica se pravi od lisnatog testa, mocarele, belog luka, peršuna i malo začina.

Potrebni sastojci za ovu ukusnu jelku su dva lista lisnatog testa, tri čena belog luka, oko 20 g seckanog peršuna, malo soli i bibera, četiri kašičice maslaca, i oko 100 g rendane mocarele. Takođe će vam trebati jedno jaje za premazivanje jelke pre pečenja.

 

@simshomekitchen This festive cheesy garlic puffed pastry Christmas tree is a mouthwatering appetizer for the holiday season. ⭐️🎄🧀 With just a few ingredients, you can create this scrumptious and aromatic tree that will make your guests drool. The pastry is flaky and buttery, the cheese is gooey and savory, and the garlic adds a touch of spice. This tree is not only delicious, but also easy to make and fun to decorate. Ingredients 2 sheets of puff pastry defrosted 3 garlic cloves 3/4 cup of fresh parsley chopped Salt to taste Pepper to taste 1/4 cup of unsalted butter 1/2 cup of shredded mozzarella cheese 1 egg and one tablespoon of water (egg wash) #puffedpastrychristmastree #puffedpastrychristmas #puffedpastryrecipes #puffedpastrychristmasgarlic #puffedpastry #christmastree #christmasbaking #garlicbreadcheese #christmasappetizer #baketok #christmasrecipe ♬ It's Beginning to Look a Lot Like Christmas - Perry Como & The Fontane Sisters - 🎄🎄🎄

 

Postupak je sledeći: Stavite jedan list lisnatog testa na papir za pečenje i premažite ga smesom od belog luka, peršuna, soli, bibera i maslaca. Pospite rendanu mocarelu preko toga, zatim prekrijte drugim listom lisnatog testa. Oblikujte testo u obliku jelke, zasecite ga na trake, zarolajte ih, a zatim celu jelku premažite umućenim jajetom i pecite u rerni. Višak testa koji ste isekli možete iskoristiti za pravljenje zvezdica ili drugih oblika koji se mogu ispeći pored jelke. Recept obećava jednostavan, ali efektan praznični zalogaj.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike