Imamo tri najbolje posne zamene za jaja: Mešaju se i u slano i u slatko
Napravite mafine, palačinke, ćuftice na nešto drugačiji način
Negde smo na polovini velikog božićnog posta, a jaja su jedna od namirnica koje se mnogo koriste u receptima. Pored toga, jaja su zdrava i nutritivno vredna hrana i važan su sastojak mnogih jela.
U vreme posta zamene za jaja su neophodne, a ne smemo zaboraviti ni vegane koji ne jedu ovu namirnicu, kao ni osobe koje su alergične na njih.
Postoje tri sjajna načina da zamenite jaja u vašim receptima, bilo da su oni slani ili slatki. Naravno, budite realni, to ne mogu biti recepti u kojima su jaja dominatna namirnica ili ih ide mnogo poput pojedinih torti i kolača.
Čija semenke
Bolje je da budu samlevene, ali mogu i cele.
Pomeša se 1 kašika semenki sa 4 kašike vode. Ostavite da odstoje desetak minuta potom dodajte u željenu masu.
Laneno seme
Jedna kašika mlevenog lanenog semena pomeša se sa 3 kašike vode. Postupak je isti kao i sa čia semenom. Dobiće se želatinozna smesa koja će odlično povezati željene sastojke.
Psilijum
Pomešajte 1 kašiku psilijuma sa kašikom vode. Psilijum ili seme indijske bokvice je odlična zamena za jaja i super je za brzo zgrušavanje hrane.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari