Šne bez belanaca: Evo kako da zamenite najbitniji sastojak u tortama i kolačima tokom uskršnjeg posta

14.03.2022

12:53

0

Nema potrebe da se odreknete najlepših torti i kolača

Šne bez belanaca: Evo kako da zamenite najbitniji sastojak u tortama i kolačima tokom uskršnjeg posta
Šne - Copyright Pixabay

Uskršni post je u toku, što znači da moramo da biramo koje kolače ćemo praviti.

Osim ako ne znamo male cake uz pomoć kojih ćemo mrsn namirnice zameniti onim posnim.

Jaja je moguće zameniti u svakoj torti ili testu koje vam je neophodno.

Znamo da je žumanca bolje mutiti odvojeno od žumanaca.

Kada se sastojci postpeno dodaju u šne od belanaca, ukus poslastica je bolji, a patišpanj i peciva budu mekša i penastija.

Evo kako da šne zamenite jeftinim sastojcima.

Šne od lanenog semena 

Sastojci:

- 2/3 šolje lanenog semena 
- 6 šolja vode 

Pixabay
 

Prirpema:
Laneno seme sipajte u vodu i kuvajte ga pola sata, a zatim ga procedite i ostavite da se ohladi u frižideru. Smesu koju ste dobili mutite oko 10 minuta da biste napravili šne. Tri kašike dobijete smese su zamena za jedno belance.

Šne od leblebija 

Sastojci: 

- 300-400 ml vode 
- 3-4 kašike šećera 
- 300 g leblebija 

Pixabay
 

Priprema:

Skuvajte leblebije u vodi, a zatim ih procedite, ali vodu nemojte da bacate već je umutite, najvećom brzinom miksera, oko 5-6 minuta. Tik pred kraj mućenja dodajte šećer koji će ga dodatno učvrstiti. Ukoliko želite još da pojednostavite postupak, kupite leblebije u konzervi, a zatim vodu iz konzerve iskoristite.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike