Recept dana: Torta lažna mađarica, bez brašna i pečenja, gotova za 15 minuta, napravite odmah duplo

22.10.2023

07:51

0

Autor: V. I.

Ovakve torte od keksa i čokolade obožavamo jer se brzo prave, a ukus im je bez premca

Recept dana: Torta lažna mađarica, bez brašna i pečenja, gotova za 15 minuta, napravite odmah duplo
Copyright Printscreen/YouTube

Postoji mnoštvo razloga zašto ova čokoladna keks-torta treba da se nađe na vašem meniju. Ovaj slatkiš je veoma jednostavan za pripremu, pa ga možete napraviti čak i ako niste iskusni u kuhinji.

Zove se lažna mađarica jer ukusom podseća na nju, ali je daleko prostiji da se napravi. Kikiriki mudaje slankastu notu koja pojačava aromu čokolade pa pomalo podseća i na snikers. 

Takođe, ova torta može ostati sveža nekoliko dana u frižideru, što znači da ćete moći da uživate u njoj i nakon što je prvi komad pojeden. 

Vreme pripreme:

15 minuta + hlađenje u frižideru

Sastojci:

  • 350 g keksa
  • 100 g pečenog kikirikija (mogu orasi ili lešnici)
  • 200 ml mleka
  • 80 g šećera
  • 200 g putera
  • 60 g kakao praha
  • 100 g čokolade za kuvanje

Za preliv:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 150 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Keks izmrvite a kikiriki iseckajte u stine komadiće. 

2. U šerpici zagrejte mleko i šećer, dodajte puter sobne temperature, kakao i čokoladu. Dobijenom smesom prelijte keks i dobro promešajte.

3. Ubacite u pleh prečnika 20 cm ili četvrtasti 20x35 cm., poravnajte špatulom i stavite u zamrzivač par minuta da se stegne.

4. Za to vreme napravite ganaš od čokolade istopljene u pavlaci i prelijte time keks. 

5. Ostavite preko noći da se stegne.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike